FILMFRUKOST med Doc Lounge och Malmö Fairtrade City

27 april, 2016 - 07:45 - 10:00

Den 27 april bjuder Malmö Fairtrade City och Doc Lounge in till en filmfrukost där de väcker frågan om hur vår klädkonsumtion och modeindustri påverkar oss och människorna som jobbar i den. Efter filmen följer samtal med Malin Busck och Caroline Le Bongoat.

THE TRUE COST
Andrew Morgan, 92 min, USA.
https://www.youtube.com/watch?v=OaGp5_Sfbss

En rafflande dokumentär om hur modeindustrin och konsumtionsvanor i väst påverkar jordens miljö och dess människor. Filmen visar klädindustrin från alla världens hörn, från den lyxigaste modevisning till de mörkaste slumkvarter. Vi får även följa spännande intervjuer med världens mest ledande inom hållbart mode som exempelvis Stella McCartney, Livia Firth och Vandana Shiva.

SAMTAL:
I Malmö finns det många spännande initiativ som arbetar för att bryta dagens produktionsmönster inom modeindustrin med dåliga arbetsvillkor, löner och miljöproblem och efter filmen blir det samtal med Caroline Le Bongoat och Malin Busck.

CAROLINE LE BONGOAT: Caroline Le Bongoat arbetar som projektledare för Design Malmö för Malmö Stad och kommer att modera ett samtal med Malin Busck efter filmen.

MALIN BUSCK: Malin har lång erfarenhet av textil- och modebranschen och har både haft egen butik med ekokläder och startat upp en tidning kring hållbar mode. Utifrån arbetet med sitt märke HI ON LIFE kommer hon att berätta om sina erfarenheter kring produktion av småskaligt och etiskt mode i Ghana.

TID: 
Den 27 april.
07.45 Dörrarna öppnar.
08.00 Filmen The True Cost visas
09.30 Samtal mellan Malin Busck och Caroline Le Bongoat

PLATS: 
Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6a

ENTRÉ:Fri entré, anmälan här!