Digitaliseringens möjligheter i kulturhistoriska rum

26 januari, 2017 - 10:00 - 12:00

Inbjudan till workshop tillsammans med Malmö Museer och Klostret i Ystad.

Den 26 januari kl 10.00-12:00 bjuder vi in dig till workshopen ”Digitaliseringens möjligheter i kulturhistoriska rum”. Där kommer du, tillsammans med några andra digitala stjärnor från vårt community, få möjlighet att undersöka och utveckla hur Malmö Museer och Klostret i Ystad skulle kunna iscensätta två historiska museimiljöer med hjälp av digitala, audiovisuella medier på plats.

Målet är att skapa en upplevelse med ett konstnärligt uttryck som gör att besökaren får en känsla av att delta i historien. I en kollaborativ workshop faciliterad av Media Evolution, utforskar vi sammanhanget och möjligheterna, och utvecklar tillsammans idéer om vad en digital upplevelse kan möjliggöra.

Sen då? Workshopen lägger grunden för nästa steg, där Malmö Museer tillsammans med Klostret i Ystad kommer att anlita en eller flera ”Developers in Residence” under 2017 som ska utveckla digitala lösningar som möjliggör visualisering av historiska miljöer.

När: Torsdag 26/1 kl 10:00-12:00
Var: Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6a, 211 19 Malmö
Vem: Troligtvis du med kompetenser inom t ex design, grafisk gestaltning, audiovisualisering, interaktionsdesign, från Media Evolutions medlemscommunity.
Anmälan:Här!