Allt du behöver veta om pressbilder - frukostseminarium med Mynewsdesk

28 april, 2017 - 08:30 - 10:00

Aldrig tidigare har bilder haft så stort inflytande på vårt sätt att ta till oss information. Bara på Facebook delas 350 miljoner bilder varje dygn. Så att tillhandahålla bra pressbilder till en föreställning, en ny produkt eller på talespersoner i företaget är ofta helt avgörande för att få publicitet. Eller för att din nyhet ska spridas vidare på sociala medier.
Men vad ska man tänka på när man anlitar en fotograf? Vilka bilder har större möjligheter att användas och återpubliceras? Vad kan man som företag behöva ha för bilder i sin portfölj? Vilka licenser och avtal brukar gälla för pressbilder? Malmöfotografen Jens Nordström kommer till oss och delar med sig av sitt arbetssätt kring pressbilder. Han kommer bland annat att visa upp ett par case där vi får följa hela processen från beställning till det slutliga pressklippet i tidningen.
Jens Nordström fick sin första bild publicerad vid 18-års ålder när han fortfarande gick på gymnasiet. Sedan dess har han studerat reklamfoto i Gamleby samt drivit fotostudio på Möllevången i över 12 år. Jens har framförallt specialiserat sig på porträtt och har plåtat artister som Eva Dahlgren och Tingsek men har även arbetat med produktbilder och projekt som Kryddor från Rosengård.

Vi bjuder på frukost från 8.30. Seminariet börjar 9.00 och varar cirka en timme. Varmt välkommen!

Anmälan sker här!