Filmfrukost med Doc Lounge - Dream Empire

2 maj, 2017 - 08:00 - 10:00

“In China, it’s hard to find a city that has not built ambitious new districts on its rural periphery. But overbuilding has led to ghost towns:” -New York Times

Under Doc Lounge Malmös vårsäsong visades den prisbelönta dokumentären Dream Empire. Filmen handlar om Kinas stora fastighetsbooms uppgång och hårda fall. Under morgonen kommer vi prata om Malmas framtid gällande stadsbyggnad och arkitekur med Malmö Varvsstaden, Skanska och Västra Hamnen - Have it all samt få ett regissörintro!

Denna gång visar vi filmen under temat för maj månad på Media Evolution City: Future Living: Cites and Infrastructure. Filmen visar de absurda medel som fastighetsbranchen tar till för att sälja övergivna spökstäder och ger oss en bild av framtidens största utmaningar gällande stadsplanering, arkitektur och global ekonomi. Vising är utan kostnad men det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn. Anmälan via länken.

During the spring season at Doc Lounge Malmö we screened the award winning documentary Dream Empire. It's a film about China's property boom rise and a fall. During the morning we'll also get to talk abaout the future of Malmös architecture and city planning. Also, we'll get an intro from the director from the film!

We will screen the film again, but this time during the theme Future Living: Cites and Infrastructure at Media Evolution City. Discover the absurd tools that the real estate industry use to sell abandoned ghost towns and the future complex issues wihtin city planning, architekcture and global econmy. The screening is for free, but first come, first served!

DREAM EMPIRE
David Borenstein / Danmark / 2016 / 73 min
Språk: Engelska, kinesiska
Undertext: Engelska

Yana är 24 år när hon bestämmer sig för att flytta från landsbygden till miljonstaden Chongqing för att förverkliga sin dröm. Inspirerad av glamouren och snabba pengar i Kinas fastighetsboom startar hon en agentur med uthyrning av utlänningar som hjälper fastighetsägarna marknadsföra sina senaste spektakulära komplex. När utlänningarna används i desperata försök för att sälja boenden i övergivna spökstäder börjar de första tecknen synas på att fastighetsbubblan är på väg att brista. Yana tvingas sälja sitt företag och omvärderar allt hon någonsin trott på. Dream Empire är filmad över flera år under den kinesiska fastighetsbranschen uppgång och fall.

"People in the industry call these jobs 'white monkey gigs.' Probably sums it all up." -Vice

GÄST: Västra Hamnen - Have it all, Malmö Varvsstaden & Skanska
För att berätta om Malmös framtida planer gällande stadsbyggnad och arkitektur och vi bjudit in organisatioörerna bakom Lanseringsdagen och en av Sveriges största byggjättar. Teres Arvidsson, Hanne Birk och Andreas Lundberg berättar om deras visioner och planer!

REGISSÖRINTRO: David Borenstein
Dessvärre kunde filmens regissör inte närvara vid vår visning men han har skickat ett meddelande och hälsning till oss.När kom iden om filmen? Vad bör en veta innan filmen sätter igång? Vi får svar direkt ifrån Miami!

TID: Dörrar 08.00 / filmstart 08.15
PLATS: Multirummet, Media Evolution City
ENTRÉ: Gratis och öppet för alla (begränsat antal platser, först till kvarn)

ANMÄLAN HÄR!