July: Relax and reload [non activite - but a lots of tips for our community]

1 juli, 2017 - 08:00 - 31 juli, 2017 - 00:00

Ingen sommar utan....

...de bästa och mesta tipsen från vårt community.

Heja Communityt!

- Svensk design tar plats hos vår medlem Form Design Center i sommar genom utställning Swedish Fashion & Design Stories: Craft, art, society. Utställningen är mellan den 15 juni – 28 augusti.

- Gå på tur med Guidly – våra medlemmar på Do-Fi har gjort appen Guidly som gör nästa vandring till en riktigt berättarfest. Lite som en film, berättelser i örat och omgivningen är filmduken.

- Har du en affärsidé som kan göra världen lite bättre? En idé som kan bidra till att lösa samhällsproblem eller på annat sätt förbättra människor liv? Då är det här det perfekta tillfället att ta fram den. Swedbank belönar 250 000 kronor i startbidrag OCH ett skräddarsytt upplägg för att utveckla och genomföra din idé. Lämna in ditt bidrag senast 31 augusti.

Games games games…

- 48h Berlin, 6-7 juli. Är du intresserad eller jobbar med games och VR? Då borde du åka till 48h Berlin med BerlinBalticNordic.net som arrangerar möten med lokala företag, individuella möten för att ge inblick i Berlins spel- och VR-industri. Om ni vill hänga med så anmäler ni er här!!

- Missade du vad det snackades om under Nordic Game? Du kan vara lugn, här finns det en massa bra filmer med de bästa snacken från NG17.

Mer Berlin

- Tech Open Air Berlin, 11-14 juli. TOA är en tvärvetenskaplig teknikfestival samlar 20 000 (!) deltagare. Som medlem i communityt får ni en grym möjlighet att köpa biljetter till lägre pris. Använd koden CP-TOAlovesMediaEvolution för att få 25% rabatt på biljetterna. Du köper biljetterna här.

Annat KUL att hitta på..

- Kom ihåg datumet!! Nästa måndag, den 26 juni släpps SXSW 2018 Season launch!!

- Missa inte Sommarlovsmorgon. I år är det dags igen för inspelning av SVT:s sommarlov vid Scaniabadet i Västra hamnen. Sändningarna startar kl.09.00 och ingen anmälan behövs men kom i god tid då det är först till kvarn för sittplatser.

- Kreativ på 170 olika sätt? Jepp, det går alldeles utmärkt på Kreativum Science Center i Karlshamn. En upplevelse för alla åldrar. Läs här om det och en massa andra bra tips om vad du kan göra i Blekinge i sommar.

- SommarLund är hundratals kulturupplevelser i hela Lund för alla åldrar. Allt från en klätterdansduett till Shakespearteater i Veberöd.

Läs en Digest

Om du vill blanda sommardeckaren med lite omvärldsspaning så tycker vi att du ska titta på The Conference’s nyhetsbrev ”The Digest”. I sommar tar vi paus men i arkivet hittar du samtliga utgåvor sedan starten 2014. En resurs vi själva ofta återkommer till för inspiration, med många godbitar som tåls att läsa om och om igen.
Och för att göra det ännu enklare, här är tre, enligt oss, tidlösa favoriter som synts i The Digest.

Solitude and leadership - William Deresiewicz

Design as participation - Kevin Slavin

They pretend to be us while pretending we don’t exist - Jenny Bagel

Och apropå The Conference. Det kommer bli hejdundrande bra. Några av talarna är redan släppta och flera grymma sidoevenemang är bokade. Än är det inte försent att skaffa biljetter vilket du gör här. Är du medlem och vill köpa biljett så hör av dig till cecilia [at] mediaevolution [dot] se