ZenTV är uppe! (Händer hos medlemmar)

22 februari, 2011 - 16:23

This Zentury AB har sjösatt sin sajt ZenTV – en portal för snabb och lättillgänglig självutveckling. ZenTV erbjuder moments, videon där några av Skandinaviens främsta feelgood experter delar med sig av sin kunskap och sina verktyg för en bättre vardag.

ZenTV bygger på ett pay-per-view system som ger användaren möjlighet att bygga upp sitt eget bibliotek av moments. Vissa moments kan laddas ner gratis, vilket ger möjlighet att testa konceptet innan man förbinder sig till köp.

This Zentury Ab har byggt sajten på sin egen online video plattform Zoulmate, och utvecklar själva programpaketeringen och produktionen. Eftersom This Zentury AB har kontroll över all teknik, kan de erbjuda lösningar för andra företag som är intresserade av att utveckla liknande webbTV-koncept.

Trine Grönlund, VD och ”chick in charge” på This Zentury AB berättar mer:

Nu har ni varit live i någon vecka – hur känns det?
Superspännande att äntligen vara uppe med ett koncept som vi trott på så länge. Just nu är det kul att se hur nyheten om oss sprider sig i hela världen, bl a genom snack på Facebook och genom att våra medverkande experter sprider ordet om ZenTV.

Hur fick ni idén till ZenTV?
Idén fick jag i New York precis efter att IT-bubblan sprack. Vi stod alla utmattade och redo att gå i pension. Jag hyrde nattklubbar, där jag samlade människor runt fejkade lägereldar och bjussade på mina tankar i utbyte mot andras. Det var kring dessa fejkade lägereldarna som jag upptäckte styrkan i att förse ambitiösa människor med verktyg till en bättre vardag. Idén till en egen TV kanal uppstod och utvecklade sig senare till en webbTV kanal.

Vad tror du om framtiden för webbTV?
Viljan att betala för kvalitetsinnehåll på nätet finns men är fortfarande liten. För att lyckas är det viktigt att vara öppen för en global marknad, inte bara fokusera på den svenska.

Vi tror stenhårt på en ny genre som vi kallar ”Changertainment” – ett nytt sätt att sammanfoga underhållning med material som kan hjälpa människor att förändra sina liv till det bättre.

Vi kommer att se ett växande behov att kunna titta på webbTV program på ipaden i sängen på kvällen, på iphonen i tunelbanan och på laptoppen på jobbet. Vi måste kunna erbjuda vårt innehåll på all sätt våra tittare önskar dem.

Har du några tips till andra som vill starta en webbTV-kanal?
1. Hitta affärsmodellen – hur vill ni tjäna pengar på detta: pay-per-views, annonsfinansiering, sponsring, stärkt varumärke…?
2. Hitta er nisch, men tänk samtidigt stort.
3. Samla ett team som är flexibla och kan forma sig efter resans gång. Man måste tänka entreprenöriellt för att överleva. Flexibiliteten behöver också finnas hos de finansiärer som stöder projektet.
4. Satsa på skalbar teknik som ni kan växa med redan från början. Annars kommer lätt tekniken att begränsa era utvecklingsmöjligheter.