Finalister till BlackBerry Challenge är utsedda!

18 augusti, 2011 - 17:39

BLACKBERRY CHALLENGE

Kopplat till Media Evolution The Conference så arrangeras BlackBerry Challenge - en tävling av RIM/BlackBerry där syftet är att ta fram en ny app till BlackBerry och PlayBook. Den grundläggande utmaningen ligger i att ta fram och utveckla den coolaste appen. Extrapoäng kommer att ges om appen är ihopkopplad med något socialt nätverk, har en nordisk koppling, bygger på ny teknik som WebWorks och HTML5 och givetvis har en fantastisk design och användarvänlighet.

I veckan har alla tävlande lag, presenterat sina pitcher för en jury bestånde av representanter från RIM, Media Evolution, Kvittar och Minc. Finalisterna som går vidare är Enjoy Sweden, Team Tunaspot, Ovelin, Screen Interaction och Saguru .

Finalen kommer att äga rum under The Conference 24-25 augusti. Under finalen kommer de tävlande finalisterna sitta i "burar" för att få vidare instruktioner och hjälp av konferensdeltagarna att förbättra och höja sin app till skyarna. Experter från RIM och svenska dotterbolaget TAT (The Astonishing Tribe) att bidra med tips och synpunkter för att den färdiga appen ska bli så bra som möjligt. Allt sker live inför deltagare på The Conference.

Vinnaren presenteras den 25 augusti klockan 14:00 på The Conference. Den segrande appen kommer att göras tillgänglig och marknadsföras på BlackBerry App World™. RIM står som arrangör av tävlingen för att uppmuntra app-utvecklare i Norden att ta fram fler appar för RIM:s plattform.

Ola Larsén, ansvarig för samarbeten och utvecklarrelationer i Norra Europa och Ryssland hos RIM, samt jurymedlem: “Juryn är riktigt imponerad av de bidrag vi har granskat. Det är roligt att se att våra nordiska utvecklare håller en så hög kvalitet, även ur ett internationellt perspektiv. De bidrag vi har valt ut till final är väl genomtänkta och har alla förutsättningar för att bli populära appar både i och utanför Norden.”

Reza Assareh, Screen Interaction: ”Screen Interaction är mycket glada över att ha nominerats till finalen. Tävlingen ger oss chansen att utveckla för en ny plattform och vi kommer att utveckla mer för BlackBerry Playbook framöver. Screen Interaction är ett utvecklingsbolag med fokus på användbarhet, utveckling och design. Därför passar Blackberry Playbook oss bra från flera perspektiv. Tack vare en hög prestanda och stödet för Flash kan vi fokusera på användarupplevelsen och funktionalitet.”

Om Research in Motion
Research In Motion (RIM), en global ledare inom trådlös innovation, revolutionerade mobilindustrin när BlackBerry lanserades 1999. Idag används produkter och tjänster under varumärket Blackberry av miljontals kunder världen över för att upprätthålla kontakt med människor och tillgång till information och innehåll. RIM grundades 1984 och är baserat i Waterloo (Ontario), Kanada. Företaget har kontor i Nordamerika, Europa, Asien och Stillahavsområdet, samt Latinamerika. RIM är noterat på NASDAQ och Toronto-börsen.
RIM
BlackBerry

Fetstil: här skrivs det som ska vara i fetstil

Kod för att ha länk i texten: till sidan om min katt