Circom-konferensen till Malmö

29 september, 2011 - 14:51

Nu är det klart – den 30:onde årliga Circom-konferensen hålls i Malmö den 16 – 20 maj 2012. Då samlas flera hundra europeiska medieproducenter och beslutsfattare för att diskutera public service-utveckling i Europa.

- Jag är stolt över att SVT fått äran att stå som värd för denna stora samling av europeiska medieproducenter. Regionala nyheter och program producerade i hela landet utgör ryggraden i public service i Sverige och i Europa. Utan spegling av - och närvaro i - hela landet skulle public service förlora en del av sin legitimitet, säger SVT:s vd Eva Hamilton.

I centrum för konferensen står Prix Circom-galan, där priser delas ut till de bästa regionala tv-produktionerna i Europa.

SVT står värd för arrangemanget i samarbete med Malmö Högskola, Region Skåne, Malmö Stad, MEDEA och Media Evolution.

- Jag är mycket glad att Circom-konferensen hålls just i Malmö. Det är en stad präglad av ett starkt och spännande kulturliv, som gör en resa från industristad till kunskapsstad. Det bokstavligen bubblar av nytänkande och kreativitet, säger Christel Willers, SVT:s allmän-tv-chef i Malmö.

Det är första gången Circom-konferensen hålls i Sverige.

För ytterligare information kontakta Johan Lindén, senior advisor till vd Eva Hamilton, på 070-884 35 92, johan [dot] linden [at] svt [dot] se

Circom är en europeisk sammanslutning av tv-bolag som sänder eller producerar regionalt. Circom har cirka 400 medlemmar. Utöver den stora årliga konferensen arbetar man bland annat med utbildning, lobbying och samproduktion.