Kickoff med social lärandewebb

15 september, 2011 - 16:38

Projektgruppen i Framtidens lärande hade kickoff i Kristianstad inför höstens arbete. I fokus stod den sociala lärandewebb, mervetande.se, som projektet håller på att bygga upp.

Tanken är att parterna i Framtidens lärande ska kunna använda mervetande.se som ett verktyg för att få igång en kunskapsdelning i sina och andra näraliggande organisationer.

Neurologiska kliniken i SUS Lund och Landstinget Blekinge kommer att samverka kring bemötande och kommer att producera och publicera filmer som belyser intressanta aspekter kring mötet mellan vårdpersonal och patient.

Labmedicin i Skåne kommer att använda mervetande.se som ett dialogverktyg mellan både offentliga och privata vårdgivare när det gäller provtagning och analys. Ett näraliggande område är njurdiagnos. Helsingborgs stad vill använda mervetande.se till att underlätta för arbetssökande att skapa och nå ut med personliga presentationer till potentiella arbetsgivare. Att kunna dela med sig av sina presentationer och få feedback från andra i samma situation är en särskilt viktig funktion i mervetande.se.

Innan lanseringen av sajten senare i höst pågår strukturuppbyggnad och innehållsproduktion av bilder, filmer, texter och bloggar etc.

Om du är intresserad av att veta mer, ta kontakt med Lennart Helmbold, lennart [at] mediaevolution [dot] se, 070-9969731.