Frukostmöte The Game Assembly

17 oktober, 2011 - 09:32

Nu är det dags för ett nytt frukostmöte i Malmö. Välkommen att ta del av diskussion och samtal!

Ann-Sofie Sydow, utbildningsledare på The Game Assembly (TGA), inleder morgonen med att presentera Hermods och dess strategi inför framtiden.

Efter det blir det en presentation av The Game Assembly (TGA) som är en branschbeställd yrkeshögskola i Malmö som idag utbildar 3D-grafiker, C++-programmerare och leveldesigners. Regionen har ett starkt spelkluster och TGA är en vital del i detta ekosystem. TGA startade 2008 och har utexaminerat 40 personer. Av dem arbetar idag 14 stycken på Ubisoft Massive, resten arbetar i andra spelföretag regionalt, nationellt och internationellt. 40 studenter är just nu ute på praktik och 9 av dem sitter på mindre spelföretag på Minc. TGA jobbar nära spelbranschen och låter studenterna jobba i åtta spelprojekt under hela utbildningen.

Spelbranschen har det senaste året vuxit starkt vilket även har synts regionalt. Bara i Malmö görs Assassin’s Creed Revelations, Far Cry 3, Little Big Planet, Ilomilo, Milmo, Bumpy Road, Touchgrind, Chicken Frenzy och många fler spel.

Vid detta frukosttillfälle kommer det att finnas möjlighet att testa några av spelen samt se lite av studenternas alster i ateljén. Stannar ni några minuter efter 9.00 kommer ni även att få möjlighet att se studenterna in action. 9.00 är det nämligen stand-up-meetings i alla spelprojekt. Febril aktivitet där väl genomfört samarbete är nyckeln till framgång.

Skolans lärare Danny Antivalidis, Kostas Gialitakis, Niklas Hansson, Martin Jonsson och Lars-Ove Dahlin kommer att finnas på plats för att svara på eventuella frågor.

Vad: Frukostmöte
Plats: The Game Assembly, Beijerskajen 8, Malmö
När: 1 november kl 7.30-9.00. Frukost serveras från 7.30, presentationer mellan 8.00-8.30
Anmälan: anmalan [at] mediaevolution [dot] se senast 31 oktober
Välkommen!