Föreläsning 21/11: Jen Malone om utmaningarna för skandinavisk filmmusik

17 november, 2011 - 11:31

Utmaningarna för skandinavisk filmmusik
Använd amerikansk indie-musik i svenska filmer och finn en ny biopublik. Förmedla svensk musik till amerikanska filmer och ta del av en betydligt större ”fanbase”.

Möjligheterna finns där – idag och i framtiden. Jen Malone, musikläggare/musical supervisor med ett grundmurat rykte i den amerikanska film- och musikindustrin erbjuder samarbete över gränserna. På denna föreläsning berättar hon hur.

I en inspirerande föreläsning berättar Jen Malone arbetet som ”music supervisor” och om hur användningen av amerikansk musik i svenska filmer kan öppna nya marknader i USA, samt hur svensk film kan hitta en större publik utanför Skandinavien.
Jen Malone berättar också om hur svenska band och kompositörer kan öka sin publik och hur de kan ta steget över Atlanten.

Dessutom deltar Peter Bryngelsson, huvudlärare i filmmusikkomposition vid Musikhögskolan i Malmö, och berättar om hur utbildningsinstitutionerna kan bidra till utveckling. Vad är utmaningarna och framtidsutsikterna för de nyexaminerade filmkompositörerna, och hur ser han på utvecklingen av skandinavisk filmmusik?

Moderator: Pernilla Månsson-Colt, producent och programledare på SVT.

När: 21/11-11 kl 17:30-20:00
Var: Medea, Malmö Högskola
Adress: Östra Varvsgatan 11, Malmö (buss nr 8, hållplats U-båtshallen)
Sista anmälningsdag: Snarast (först till kvarn)
Anmälan görs här: Anmäl dig via denna länk.

Denna kvällsföreläsning arrangeras i samarbete med Southpost, KulturKraft Syd, Medea och Media Evolution.

Fotocred: Rick Krimbel