Delta i rundabordsamtal - Internet of things

10 januari, 2012 - 14:24

Delta i rundabordsamtal - Internet of things
När världens stora telekomföretag tävlar om att överträffa varandra i det förutspådda antalet uppkopplade enheter vi kommer ha omkring oss i framtiden, Ericsson-chefen tror på 50 miljarder 2020, kan vi konstatera att det är mycket som kommer vara uppkopplat.

Själv har vi kopplat upp oss i över ett decennium. Med sensorer knutna till oss i högre utsträckning är vi numera även på allvar uppkopplade (i alla fall på joggingrundan).

Sätten att beskriva det revolutionerande i att allt omkring oss kommer vara uppkopplat är många. HP pratar om att skapa ett nervsystem för planeten, Ericsson laborerar med ett socialt nätverk för våra saker att kommunicera i och IBM pratar kort och gott om en smartare planet.

Men var kommer mediainnehållet in i den här ekvationen? Text, bild, ljud, spel och så vidare? Vilken roll kommer det spela? Är vår kunskap pusselbiten som gör tekniken användbar och får Internet of things att lyfta på riktigt?

Den 18 januari arrangerar vi ett rundabordssamtal för att diskutera vilka möjligheter media har inom internet of things.

Vad: Rundabordsamtal om media och internet of things.
När: kl 13-16, 18 januari
Var: Innovationslabbet, Minc, Malmö
Hur: Skicka ett mail till martin [at] mediaevolution [dot] se och anmäl ditt intresse.

Titta gärna på Joakim Formos (Ericsson) presentation presentation från The Conference förra året.