Media Evolution goes Hollywood

3 april, 2012 - 11:32

Aldrig någonsin tidigare har det kreativa Sverige varit så rykande hett internationellt som nu.

Robyns musik, Wallander Salander-filmerna, svenska deckarvågen och framgångar för skånska spelutvecklare med produktioner av Little Big Planet, Far Cry 3 och Sprinkle samt de svenska kioskvältarna Minecraft och Battlefield har skapat en unik möjlighet att på bred front exportera svenska kreativa och kulturella tjänster och produkter. Den ska vi tillsammans ta tillvara på och därför har vi skapat en bra tillfälle för Media Evolutions medlemmar att möta världens största media marknad i Los Angeles och Hollywood.

Tillsammans Svensk-Amerikanska Handelskammaren, Utrikesdepartementet, Svenska Institutet och
branschförbunden för dataspel, mode, musik, kommunikation och mat har vi hyrt en gigantisk producentvilla i Hollywood Hills (bilden) – www.sowdenhouse.com. Om ni har sett The Aviator så är det huset där Leo DiCaprio bor!

Vi fyller Sowden House med svensk musik, mode, mat, design, film, TV, böcker och spel mellan datumen 2-7 juni. Det blir möten, fest, middagar och program. Konceptet kallas The Swedish Affär (jo, det ska vara med ä!).

Under två dagar bjuder vi in flera hundra amerikanska producenter, investerare, executives och beslutsfattare från den Hollywood-baserade underhållningsindustrin för att ta del av den svenska kreativiteten.

I en mycket sofistikerad sättning bjuder vi på svensk mat från landslagskockar, skapar matchmaking, möten och nätverkande på hög nivå, dessutom har vi paneler och talare, både från USA och Sverige som ger bakgrund till den svenska kreativiteten och svenska artister och Hollywood-kändisar på plats.
Övriga dagar i veckan används villan för matchmaking och möten, samt för exklusiva luncher och middagar med svensk mat på högsta nivå.

Ambitionen är att introducerade 40 av de mest innovativa och kreativa mediaföretagen från Skåne och Sverige till de amerikanske beställarna och att det ska bli konkreta affärer. We are going there to do business!

Under samma vecka är det dessutom E3, Electronic Entertaimnent Expo (www.e3expo.com) på Los Angeles Convention Centre, världens största dataspelsmässa med ca 80 000 professionella besökare. Så alla svenska spelföretag är redan på plats och hjälper till att skapa en bra hype kring The Swedish Affair.

Erbjudande
Erbjudandet till Media Evolutions medlemsföretag är mycket förmånligt och till viss del subventionerat genom stöd från Utrikesdepartementet.
• Närvaro på två fantastiska eventdagar på Sowden House.
• Företagsnamn och länk till företagswebbsida på online gästlista.
• Möjlighet att presentera företaget via slides eller visa upp showreel på både central storskärm och någon av de 10-tal 50* skärmarna som kommer att finnas i villan. .
• Möjligheter för demos, screening i samverkan med andra företag inom samma bransch.
• Minst 4 stycken matchmakade 30 minuters möten utifrån det specifika företagets önskemål och behov.
• Coaching tillfällen och kick-off träff i Malmö, som förberedelse för att optimera affärer i Hollywood.
E3 Expo Pass. (kostar annars ca 800 dollar)
• 2 luncher och middagar av svenska landslagskockar, samt så klart obegränsat med kaffe, frukt och kakor under eventet
• Inbjudningar till andra fester och nätverkande som pågår i Los Angeles under E3 veckan. (och det är
många)
• Rabatterade hotell- hyrbils-bokningar ger möjlighet att bo på samma hotell som övriga svenskar för att också ta tillvara på det egna nätverkandet. (Endast bokningsservice, via resebyrå, dvs inga kostnader för boende, bil eller flyg ingår).

Ovanstående baspaket erbjuds Media Evolutions medlemsföretag för 9 500 kronor.
Erbjudandet gäller för 2 personer per företag, om ni vill vara fler så tillkommer en kostnad på 1 500 per person, som är rent självkostnadspris för mat och dryck.
Till detta går att köpa mer specifika delar, som att exempelvis att bjuda upp till 20 personer på middag eller lunch i Sowden House eller att få exklusiva studiebesök uppbokade på intressanta företag i Los Angeles. För mer info och priser för alla ”specialare” kontakta Sara Ponnert eller Sten Selander.

Missa inte detta unika tillfälle att tillsammans med det kreativa Sverige vara med på ett storstilat event i hjärtat av underhållningsvärlden!

För mer information kontakta affärsutvecklarna på Media Evolution:
Sara Ponnert, sara [at] mediaevolution [dot] se, tel: 0706-10 75 96
Sten Selander, sten [at] mediaevolution [dot] se. tel 0733-12 59 69

Fyll den icke-bindande i intresseanmälan här nedan redan idag. Antalet platser är begränsat!

Intresseanmälan:
Vi behöver din intresseanmälan senast fredagen den 13 april!
Skicka den per e-post till sten [at] mediaevolution [dot] se (gärna med ”Intresseanmälan Swedish Affär i rubriken, tack). Intresseanmälan är inte bindande, utan ger oss en möjlighet att se hur stort intresset är och anpassa resurser och annat så att det blir så rätt som möjligt. Efter den bedömningen kopplar vi tillbaka med mer utförligt program och med en bindande anmälan.

Vi behöver nedan info.

Företagsnamn:
Webbsida:

Kontaktperson:
Mobil (kontaktperson):
E-post:
Mobil:
Adress:

Person 1 (om ej samma som ovan)
Namn:
E-post:
Mobil:
Adress:

Person 2 (om ej samma som ovan)
Namn:
E-post:
Mobil:

Bransch:
Preliminära önskemål för matchmakade möten:
Kort beskrivning av produkter och tjänster (på Engelska!)
Vill helst visa:
Kan delta i panel/ presentera från scen:
Kommentarer:

Vill ha hjälp med hotellbokning:
Vill ha hjälp med flygbokning:

Fotocred: www.sowdenhouse.com