Malmö Arab Film Festival är igång!

28 september, 2012 - 09:30

Idag händer det - Malmö Arab Filmfestival börjar idag, fredagen den 28 september och håller på fram till den 5 oktober. Hela 75 arabiska filmer från 23 olika arabiska länder visas, där alla filmer är textade på svenska eller engelska.

Festivalen invigs på Spegeln med röda mattan där mer än 50 regissörer och kända skådespelare kommer att närvara, som Mohammed Henedy, Yusra, Layla Elwe, Jamal Sluiman, Nelly karim, Bushra, m.fl, därefter visas invigningsfilmen "Vad gör vi nu?" till regissören Nadine Labaki.

Kvällen fortsätter senare med invigningsfest på Moriska Paviljongen där artisten Housam Zamzam och dansösen Hanna kommer att framträda och alla kända skådespelare kommer att finnas på plats.

Avslutningsfesten, den 5 oktober, kommer att äga rum på Moriska Paviljongen där artisten Shaker Zwayed och artisten Nora kommer att framträda. Den 2 oktober från kl. 10.00 kommer seminarium att hållas på Malmö Högskola där flertal kändisar kommer att delta i de olika diskussionerna.

Filmer på Media Evolution City
Ni är också välkomna på ”Filmer från Nord” som kommer att visas den 1 oktober på Media Evolution City från kl. 10.00 till 17.00.
Den 30:e september kl. 14.00 ges tillfälle att få träffa stjärnan Jamal Sluiman på Media Evolution City där han kommer att hålla i ett seminarium och en syrisk film kommer också att visas (Unlisted).

Nytt i Malmö Arab Film Festival 2012
Europapremiär för filmen Seventh Heaven den 2 oktober i Moriska Paviljongen kl. 21.00, med stjärnorna Layla Elwe och regissören Saad Hendawy på plats. Den största nyheten i festivalen är att det kommer att visas världspremiär för stjärnan och den största komediskådespelaren Mohammed Henedys nya film med namnet My Awesome Grandma i Konserthuset där Mohammed Henedy närvarar. Därefter kommer prisutdelning för film deltagarna att äga rum i Konserthuset, där alla filmvinnare kommer att kallas upp på scen för att få sitt pris.

Biljetter och program
Köp biljetter på Kulturcentralen
eller boka via 040 10 30 20.
Läs hela programmet här.