Händer hos: Foo Café

1 november, 2012 - 20:38

Foo Café i Malmö är ett av våra medlemsföretag i Media Evolution. Nu har de varit igång i dryga halvåret med verksamheten och vi passade på att ställa några frågor.

Vad händer hos er just nu?
Fokus ligger hela tiden på att skapa och organisera olika möten för alla som är intresserade av IT. Foo Café's vision är att det ska vara som en konferens fast varje dag, året runt. Jag är på god väg att förverkliga min vision. Vi genomför nu mellan tre till åtta olika aktiviteter i veckan (seminarier, workshops, mingle, etc). För att nå hela vägen måste det vara flera företag som är engagerade och som önskar att vara på en oberoende mötesplats för att stärka sitt varumärke. 

Vad inspirerar dig och din organisation just nu? 
Miljön och samarbetet med både mina partners men även med Media Evolution City företagen inspirerar mig. Att få möjlighet att sitta i denna byggnad ger mig och alla mina besökare ett lyft (vi har nu haft mer än 2200 besökare sedan starten tidigare i vår). 

Vad har ni för planer inför närmsta framtiden? Utmaningar?
Jag har precis förstärkt Foo Café med två timanställda som ska hjälpa till med praktiska saker runt de aktiviteter som genomförs. Utmaningen här ligger att ha väl dokumenterade rutiner som förenklar och förbättrar verksamheten. Vilket alltid är inspirerande att vidareutveckla konceptet Foo Café så att vi under 2013 kan starta Foo Café i Stockholm (eftersom många önskar att vi gör det).
Jag har också en del intressanta projekt med Malmö Högskola, Lunds Universitet, W3C, många andra vilket kan leda till intressanta möjligheter.

Vad får man inte missa som du jobbar med just nu?
Det är svårt att säga eftersom vi gör så många olika aktiviteter. Vi har nu flera intressanta Frukostseminarier som borde intressera många. Gå gärna in på http://foocafe.org och se.