Helsingborg testar nya grepp mot ungdomsarbetslösheten

10 juli, 2012 - 17:02

Istället för att söka jobb på arbetsförmedlingar eller direkt till arbetsgivare testar nu personalen på Kompetenscentrum i Helsingborg ett nytt och omvänt grepp för unga som står utanför arbetslivet. Varför inte låta ungdomarna skapa en personlig presentation av sig själva i form av en CV- film och låta arbetsgivaren få söka och ta del av utbudet på en social webbplats?

Under hösten har 35 filmer producerats som nu ska läggas upp på jobbartorget.mervetande.se Tanken är att arbetsgivare ska bjudas in att söka på olika yrkeskategorier och att ge feedback på presentationerna.

I somras samlades personalen på Kompetencentrum för en heldags workshop kring CV konceptet. Under dagen väcktes flera förslag bl.a. att personalen också ska skapa presentationer av sig själva och lägga upp på jobbartorget och/eller på intranätet. Ett mer personligt sätt att lära känna verksamheterna och människorna bakom dem och en start på en mer kontinuerlig kommunikations- och kunskapsdelning.

Media Evolution projektleder Framtidens lärande, som i sin tur har en projektorganisation på plats i Helsingborg som driver utvecklingsarbetet.