Wrap-it - nu är processen igång!

8 februari, 2013 - 10:20

Medverkande projekt i Wrap-it är nu utvalda till en förinkubatorsperiod

I mars 2013 sätter MEDEA och Media Evolutions Wrap-it process igång. Den innehåller tre intensiva veckor där vi går mellan affärsutvecklings coachning och visualisering /proof of concept utveckling för att förbereda en idé för marknaden eller en inkubatorsperiod.

Det var ett stort intresse för att få medverka i projektet, totalt sett kom 24 ansökningar in och fyra valdes ut. Många fantastiska idéer kom in vilket medförde att det har varit svårt att välja. Vi ser att denna typ av stöd behövs så vi hoppas att vi ska ha möjlighet att erbjuda liknande processer även i framtiden.

Den 1:e februari meddelades de fyra projekten att de har blivit utvalda att delta i processen.
Projekten kommer från Malmö och spänner över en vid variation av apputveckling "Ghost Rockets", webblösning "PicThere", digital sjukvårdssupport "Kunskapsplattformen" och interaktivt spel "Titta!". Projekten är fyra helt olika idéer som vi hoppas kunna hjälpa att ta steget ut på marknaden.

Bakgrundsinfo:
Wrap-It hjälper dig att förverkliga digitala koncept.

Medea vid Malmö högskola och Media Evolution utvecklar en komprimerad förinkubatorprocess som gör det möjligt för entreprenörer med bra idéer att få exklusivt stöd, med en kombination av både affärsutveckling och prototyputveckling under en kort och intensiv period.

Eftersökning av projektidéer inom den digitala sfären så som spelkoncept, fysiskt uppkopplade objekt, transmediala plattformar, visualisering av data, digitala utbildningslösningar och idéer inom upplevelseindustrin.

Vårt mål är att få deltagarna några steg närmare en fullständig affärsmodell samt fungerande lösning i nära kontakt med marknaden.

Ditt projekt kommer att få:
• Engagerade mentorer
• Affärsutvecklingsstöd
• Resurser för visualiseringar och test-modeller
• Prototyputveckling
• Pitcherfarenhet

Processen löper under en tidsperiod av 6 veckor där 120 timmar är schemalagda. Denna tid är flexibel.

Projektet finansieras av EU och är ett samarbete mellan Media Evolution, MEDEA och Malmö Högskola.

Kontaktpersoner: Sara Ponnert, Media Evolution, Lina Ehn Öberg, Medea.