eBooks & eBucks – money, passion and change.

28 mars, 2013 - 12:02

Media Evolutions nionde publikation är här! eBooks & eBucks – money, passion and change – innovating a market in flux

Ja, det handlar om bokbranschen och hur publiceringsindustrin förändras i rasande takt när litteraturen digitaliseras och mer och mer av försäljningen sker på nätet och via appar. Med internet och ny teknologi så har fler möjlighet att publicera böcker snabbare och billigare. Vi valde att själva testa detta och gjorde en faktisk bok på 89 sidor den här gången. Det tog drygt tre veckor. Den finns som e-bok och fysisk bok och vi kan trycka upp fler genom print on demand med en knapptryckning i ett gränssnitt.

Boken producerades i samarbete med Publit och konferensen If Book Then Stockholm som ägde rum den 21 mars. Där hade vi också smygrelease, både för e-boken och den tryckta. Syftet var att visa upp de innovativa idéer som finns hos er – Media Evolutions medlemmar – direkt kopplat till konferensens spår ”Reaching the reader”. En samlad bevakning från IBT-konferensen kan du läsa om här

Innehåll i boken
eBooks & eBucks innehåller texter från några av våra medlemmar, bland andra Anders Mildner och Gleerups. Texterna varvas med intervjuer med svenska och internationella tankeledare som jobbar passionerat med nya modeller för digital publicering, marknadsföring och e-handel av böcker.

Tankarna i den här boken är förstås applicerbara även i andra näringar. Liten aktör möter stor, offentlig möter näringsidkare, producenten hittar nya sätt att lyssna på och prata med sina kunder och så vikten av att samla in data och analysera den.

Nerladdning av eBooks & eBucks
Ladda hem e-boken till din läsplatta här.
Ladda hem din pdf här.

Beställ