Till vår medlems tjänst

28 mars, 2013 - 00:50

För att på bästa sätt få veta vad våra medlemmar vill och vad det finns för behov så bjöd vi in till branschsamtal i början av året.

Normalt ligger vårt fokus på att olika människor träffas, men ibland behöver vi göra nedslag inom de specifika branscherna för att just kunna göra ännu bättre konvergerande möten mellan olika företag och organisationer. Vi träffade representanter från film, spel, kommunikation, IT, mobilt, lärande och förlag och diskuterade bland annat utmaningar branscherna står inför, kunskapsefterfrågan, idéutveckling och samverkansbehov med andra branscher.

Vårens fokus
Vårens aktiviteter utgår från dessa samtal och vi kommer fokusera på fler möten med branschfokus, som så klart är öppna för alla våra medlemmar. Frukostsmötena kommer exempelvis djupdyka mer i respektive bransch medan luncher och andra aktiviteter fortsättningsvis är branschöverskridande.

Önskemål kring resurs- och kunskapsutbyten mellan konkurrenterna i samma bransch har framförts och ett frö såddes kring tanken om att Media Evolution skulle kunna facilitera dessa möten och utbyten. Denna diskussion kommer föras vidare med medlemmarna och vi tar gärna emot inspel och förslag hur detta skulle kunna organiseras och gynna.

Vi såg också ett behov från flera håll om att facilitera möten med och för potentiella finansiärer. Detta tar vi med oss och ser hur vi kan bli bättre på att skapa denna typ av arrangemang.

Medlemshantering
I april kommer vi att stärka upp vår medlemshantering och genom vår nya medlemsansvariga Anna Lindén lägga mycket vikt vid att ni ska få så mycket nytta av medlemskapet som möjligt. Dessutom kommer vi alla att vara ytterligare närvarande i hela Skåne och Blekinge under året.