Speldag på Media Evolution City 23/4

10 april, 2013 - 10:22

Malmö har lyckats locka till sig flera spelutvecklare av varierande storlek och med olika inriktning.

Samtidigt fortsätter The Game Assembly att utbilda spelutvecklare med precis den kompetens som branschen efterfrågar. Och Nordic Game, norra Europas största spelkonferens, går av stapeln för tionde gången i rad just här i Malmö den 22-24 maj. Det tycker vi är värt att fira!

Tillsammans med spelföretagen Nordic Game och The Game Assembly bjuder vi in till en dag i spelens tecken den 23 april. Vi hoppas ni vill delta i diskussioner, testa spel och låta er inspireras.

Programmet för dagen ser ut såhär:
11-11.30 Spelbranschen – en spaning. Vad händer just nu, hur ser verkligheten ut lokalt och globalt? Vilka framgångar och utmaningar kan vi se?
11.30-12.00 Malmö ur ett spelperspektiv. Paneldebatt.
12-13 Tid för lunch
13-13.30 Arabic Game Jam. Vad hände förra året och vad händer i år. Hur kopplar man ett projekt som AGJ till branschen, och vad händer när kopplingen har skett?
13.30-14 Att skapa tillsammans. Hur kan en bransch utvecklas genom att jobba nära tillsammans? Vad krävs och vad leder det till?
14-14.30 Nordic Game 2013. Vi tittar i backspegeln och ser hur en sammankomst över pizza och lunch utvecklades till en jättekonferens som samlar tusentalet besökare. En sneak peek av årets konferens utlovas förstås.

Efter presentationer och debatter finns möjlighet att stanna kvar för att ta del av The Game Assemblys-studenternas arbetsprov i form av spelstationer som finns utställda i huset.

Från Vasa i Finland kommer MediaCity (Åbo Akademi) att finnas på plats för att visa upp sitt User Experience Test Lab. Spelutvecklare, webbutvecklare, app- eller serviceutvecklare och andra som arbetar med digitala tjänster mot kund erbjuds att provtesta sitt innehåll eller sina applikationer. Detta kommer att ske under korta provsejourer på ca 10 minuter. Personal från testlabbet finns hela tiden på plats för att svara på frågor och ha en fördjupad diskussion.

Vad: Speldag
Var: Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6a, Malmö
När: 23 april kl. 11-14.30
Vem: Alla som har intresse av spelbranschen
Anmälan: Anmäl dig här senast den 21 april. Avanmälan sker till heidi [at] mediaevolution [dot] se

Fotocred: Flickr: david_s_carter