Tillbakablick Camp Digital Innovation Helsingborg

25 oktober, 2013 - 13:19

I början av oktober arrangerade vi Camp Digital Innovation i Helsingborg tillsammans med Sigma, Helsigborgs Stad och Sydsvenska Handleskammaren.

Närmare 200 personer hade samlats i anrika Salongen på Söder i Helsingborg för att höra hur öppen data kan vara en nyckel till en närmare kommunikation med kommunens medborgare och hur den kan utveckla nya tjänster i samhällets framtida utveckling.

Media Evolution arbetar som medlemsorganisation och kluster för hela Skåne och Blekinge och är med på flera events runt om i regionerna, så när vi blev tillfrågade av att vara en del av Camp Digital Innovation i Helsingborg var det en självklarthet för oss. Framför allt när vi ser till ämnet öppen data och öppen kommunikation, som ligger oss nära hjärtat.

Eftermiddagen startade med Sigmas Dan Olofsson som talade om vad Sigma kunde leverera och om de två megatrenderna internet of things och mobile first. Ämnen som vi tex har behandlat i en publikation tidigare i år.

Michael Björn från Ericsson Consumer Lab berättade om 10 användar trender de sett innan det var dax för
Media Evolutions segment som startade med Charlotta Rydholm från Urban Inspiration. Charlotta vände sig till alla Change makers ute där, vi har alla möjligheten att påverka genom den digitala tekniken, så ta den och ni som tar beslut som förändrar vår framtid, lyssna!
Marie Gustafsson Friberger från Malmö Högskolaberättade om vad öppna data är och vad som kan göras med den, och Annika Gustafson från Boost Hbg om vikten av att ha en story i det man vill kommunicera.

Kul eftermiddag tycker vi och välkomnar flera liknande initiativ!