Magnus Thure Nilsson blir ny vd för Media Evolution

19 december, 2013 - 13:27

Media Evolutions vision är att bli Europas ledande plattform för 
digital tillväxt och innovation inom mediebranscherna. Vi är på god väg. 2014 är året då vi tar den fyra år gamla organisationen till nästa nivå. Magnus Thure Nilsson, tidigare vice vd, har utsetts till ny vd för att leda arbetet.

Media Evolution har på fyra år gått från EU-finansierat mediekluster till en välförankrad medlemsorganisation med 380 medlemmar, en mötesplats för 100 företag och 500 personer (Media Evolution City) och arrangör av Skandivaniens viktigaste konferens inom digitala trender och samhällsutveckling (The Conference). Nu är det dags att vidareutveckla och bygga fina verktyg för att fortsätta arbetet med organisationens vision.

Magnus Thure Nilsson tar över vd-posten för Media Evolution med målet att samla och fokusera verksamheten. Fokus kommer att vara på Media Evolutions långsiktiga mål och resultat genom kortsiktiga tendenser och effekter.

"Det som gör Media Evolution unikt är just våra medlemmar och att vi är så många; stora som små. I första hand handlar det inte om medlemsföretaget i sig, utan snarare om enskilda individer. Media Evolution, som plattform, samlar dessa för att göra det omöjliga möjligt", säger Magnus Thure Nilsson.

Media Evolutions framtida nya stora projekt, kopplade till nationell och internationell utveckling, kommer att vara ännu bättre förankrade i medlemmarnas behovs-, innovations- och utvecklingsmöjligheter.

"Vi växer fort som medlemsorganisation, i snitt med mellan 10-12 medlemmar per månad. Framöver kommer vi arbeta för att lyssna ännu bättre och noggrannare på vår breda medlemsskara för att ta tillvara på kortsiktiga effekter av digital utveckling och att tillsammans åstadkomma långsiktiga resultat", fortsätter Magnus Thure Nilsson.

Christer Månsson, nuvarande vd på Media Evolution, har beslutat att lämna Media Evolution och kommer att fokusera mer övergripande på innovations- och utvecklingsfrågor i regionen.

"Det finns en enorm utvecklingsmöjlighet för hela södra regionen och alla dess kluster inklusive Media Evolution vad gäller samordning, tillväxt och innovationer, vilket jag vill lägga all min energi på", säger Christer Månsson.

Att Magnus Thure Nilsson tar över är en naturlig utveckling då han varit med från starten med Media Mötesplats Malmö år 2005, har ett utvecklat nätverk, djupa relationer med medlemscommunityt och god kännedom inom de digitala näringarna regionalt och nationellt.

Magnus Thure Nilsson är sedan tidigare vd för Media Evolution City och har drivit mediefrågor i Malmö och regionen sedan 2005. Han tillträder som vd för Media Evolution per den 1 januari 2014.