VÅRA PROJEKT UNDER 2013!

17 december, 2013 - 14:40

COMPETENCE BOOST
Media Evolution har under 2013 drivit projektet Competence Boost med syfte att våra medlemmar, genom rätt kompetensutveckling, ska växa och göra bättre affärer. Under året har det genomförs mer än 100 aktiviteter med över 1100 deltagare inom allt från ledarskapsprogrammet ELP (Executive Leadership Program by Media Evolution) till utbildningar inom försäljning, retorik, processledning, programmering och mycket mer. Insatserna i Competence Boost har för deltagare i projektet (ca 50 medlemsorganisationer med totalt 1200 medarbetare) varit kostnadsfria.

COLLABORATION
De möjligheter digitaliseringen innebär, både i form av utveckling av tjänster och produkter såväl som nya beteenden och sätt att arbeta på, intresserar många branscher och sektorer. I affärsområdet Collaboration har vi under året arbetat med olika typer av utmaningar hos organisationer som vill jobba på tvärs av kompetenser, branscher, organisationer, sektorer. Vi har faciliterat utveckling av idéer, projekt, samarbeten, koncept, produkter och strategier i mötet mellan olika kompetenser – och skapat plattformar för att arbeta tillsammans, på nya sätt.

THE SWEDISH AFFAIR
För andra året i rad genomfördes processen för att internationalisera svenska kreativa företag i form av ett event i början av juni i Hollywood. Över 1200 inflytelserika amerikanska gäster och runt 40 svenska företag och organisationer var på plats med nätverkande på hög nivå och gjorda affärer. Ta del av den unika upplevelsen: http://vimeo.com/71114196

THE CONFERENCE
I augusti hölls vår årliga konferens The Conference. För tredje året i rad var den utsåld med 1000 deltagare, med ytterligare 1000 personer som deltog i workshops, meetups och festligheter. 50 talare från hela världen var på plats för att föra en dialog om mänskliga beteenden, ny teknik och hur vi sätter våra idéer i verk. Alla presentationer (totalt över 160 stycken) finns i vårt
VIDEOARKIV. Venture Beat och Cool Hunting var på plats och spred budskapet om vad som hände och företag i vår region. Planeringen inför nästa års konferens är redan i full gång, köp din biljett redan nu! Under våren återkommer vi med workshops etc. för att tillsammans med er sätta det nya programmet.

FRAMTIDENS LÄRANDE
Boklanseringen för 'Mervetande' blev en lyckad tillställning och visade att intresset för att diskutera kunskapsdelning i organisationer är starkt. I decembers slut har Framtidens lärande gjort sitt som projekt, men tankarna kring en lärande organisation i vår tid lever vidare på olika sätt i alla deltagares organisationer. Redan i januari drar vi igång en förstudie "Coachande arbetssätt och digitala verktyg för anställningsbarhet", som är en fördjupning av projektet Framtidens lärande i Helsingborg.

EUROTRANSMEDIA
Projektet EuroTransmedia samlar några av de mest inflytelserika triple helix medienätverken i Europa i ett så kallat Ramverk 7 projekt. Målet är främst att utveckla samarbetet mellan alla aktörer längs värdekedjan (Industri, SMF, forskning, och offentliga myndigheter) Att bidra till utveckling, innovation och förståelse för Transmedia-strategier och tjänster som rör sig fritt och digitalt mellan olika mediakanaler.

TELLUS
Lagom till årsskiftet har TellUs projektet kommit igång. Projektet utlyser en Europeisk tävling med stora priser och final i Paris. Målet är att visa upp och stärka framtidens lärande med hjälp av innovativt användande av digitala resurser i lärandet.