Hack for Sweden - inspirationsmöte 12/2

4 februari, 2014 - 10:39

Hack for Sweden är en unik tävling som arrangeras av tretton myndigheter och organisationer. Syftet är att inspirera utvecklare, studenter, tjänstemän med flera att använda och kombinera myndigheternas öppna data och skapa nya innovativa produkter och tjänster. Tanken är också att stimulera och understödja myndigheterna i att tillgängliggöra mer öppna data. Hacket arrangeras 15-16 mars i Stockholm.

Tävling med flera kategorier
En jury kommer att utse vinnande lag inom kategorierna "bästa kombination av olika myndigheters data", "bästa visualisering", "bästa affärsnytta" och "bästa nytta för allmänheten". Vinnarna får bland annat delta i en konferens om mobilutveckling i Berlin. Ett bonuspris för bästa krisapp delas kommer också att delas ut.

Inspirationsmöte
Vi ger er nu möjligheten att träffa likasinnande för att sätta ihop tävlingslag till Hack for Sweden. Du har möjlighet att på plats att träffa nya kontakter som du kan bilda lag med. Om du redan har ett lag är du också välkommen!

Karin Johansson Mex från Medea medverkar för att prata om Big data och Magnus Qvant från Resilient Regions Associations kommer att prata om resilensperspektivet, dvs förmågan att se helheten i att förutse, förhindra och förbereda för påfrestningar, olyckor och kriser. Vi kommer också att berätta om tävlingen och dess förutsättningar. Vi vill se södra Sveriges grymma lag på plats i Stockholm för Hack for Sweden! Vi vet att det finns flera av våra medlemsföretag som skulle kunna utföra storverk i tävlingen.

Vad: Inspirationsmöte för medverkan i Hack for Sweden
När: 12/2 kl 14:30 (ca 2h)
Var: Media Evolution City, Arenan
Anmälan: anmäl dig till oss, helst innan 10/2.
Info om hacket: Hack for Sweden (anmälan för tävlande lag görs senast 2/3)
Öppen data som ingår i hacket: www.hackforsweden.se/data

Välkommen hälsar vi på Media Evolution tillsammans med Medea och Resilient Regions Association.