Unga till Media Evolution för att prata om framtidens arbetsplatser

10 april, 2014 - 15:40

Ett trettiotal gymnasister från bland annat Malmö Borgarskola kom för ett möte med Media Evolution och fackförbundet Unionen för att samtala om framtidens arbetsplats.

Våra sätt att arbeta förändras i och med nya tekniska hjälpmedel, sätten vi anställs förändras och företagens produkter blir på olika sätt digitala.

Samtalet fokuserade på hur anställningar komma att se ut i framtiden, vilka typer av arbetssätt finns, hur kontor kan se ut och vad som händer när arbetet är uppkopplat 24 timmar om dygnet och om det bara är positivt att vi nu kan arbeta när som helst från var som helst?

InnoCarnival Skåne 2014
Mötet var en del av InnoCarnival Skåne 2014 - ungas idéer för framtiden.

Kort beskrivet är InnoCarnival en innovationsmässa med möjlighet för barn, ungdomar och unga vuxna att visa upp, presentera och diskutera idéer och innovationer. Målsättningen är att i första hand uppmärksamma idéer och innovationer som är ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbara. Satsningen kan bli en unik möjlighet på vägen mot att förverkliga en dröm, testa en idé eller att lära sig mer om entreprenörskap. Idén är hämtad från Hong Kong som arrangerat en innovationskarneval årligen sedan 2005.

Om Unionen
Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Som premiummedlem i Media Evolution vill delta i sökandet efter nya incitament och kanaler för engagemang, medskapande och medarbetardriven innovation.

”Unionen i samarbete med Media Evolution skapar en unik plattform för att utveckla framtidens arbetsplatsengagemang” - Sten Lindquist, projektledare för Unionen Innovation.

För mer information, kontakta:
Pernilla Lavesson, Kommunikationsansvarig, Media Evolution
Mobil: 070-6372847
E-post: pernilla [at] mediaevolution [dot] se
www.mediaevolution.se

Julia Cornu, Utvecklare, Unionen Innovation.
Mobil: 0730-959066
E-post: julia [dot] cornu [at] unionen [dot] se
www.unionen.se