70 deltagare till Arabic Game Jam!

2 juni, 2014 - 16:01

Helgen den 23-25 maj hölls årets Arabic Game Jam i Malmö, och det var större än någonsin!
Eventet hade fler än 70 deltagare i alla åldrar mellan 15 och 50 år som kämpade dag och natt med att sätta sina idéer till liv.

Eventet inleddes på fredagseftermiddagen med föreläsningar av Reine Abbas, grundare till en spelstudio i Libanon, och Tim Garbos från Copenhagen Game Collective, en riktig game jam veteran. Efter det satte jamet igång!

Under helgen fanns utöver föreläsarna och våra influgna gäster från mellanöstern, även coacher från Massive Ubisoft och Tarsier studios på plats för att inspirera och för att alla skulle ha samma chans att lyckas med sina idéer oavsett kompetens.

Helgen avslutades på söndagen i en full föreläsningssal med teamens spelpresentationer. Då alla nya koncept var unika och intressanta valde juryn att omnämna alla och utse flera vinnare. Både arrangörer och gäster var nöjda med årets jam och projektledaren Karolin El-Jaleb jublar "det är otroligt roligt att se att intresset växer och att folk är så peppade på detta”, säger hon. Gästerna från Play3arabi, ett spelförlag i Mellanöstern, var nöjda och ser fram emot att ta något/några av koncepten vidare.