Följ med oss till Hong Kong!

22 augusti, 2014 - 00:07

Business of Design Week (BODW) som äger rum i Hong Kong under första veckan i december varje år är ett av världens största designevenemang, och i särklass störst och ledande i Asien.

BODW som arrangeras av Hong Kong Design Center är en internationell konferens med över 100 internationella talare och mer än 100 000 besökare.

2014 är Sverige partnerland, vilket innebär stora möjligheter för svenska företag och organisationer som vill stärka sin närvaro i Hong Kong/Kina/Asien. Sverige kommer under temat ”Sweden- Living Design” att få en prioriterad position vid seminarier, utställningar och events i staden. Det är alltså ett unikt tillfälle att synas i Asien!

>>> SE VIDEON FRÅN 2013 OM BODW <<<

På BODW satsar man på design i bred bemärkelse och med fokus på hållbarhet.
Nåra exempel är:
• Arkitektur/grön stadsplanering/urbanisering
• Industriell design/produktdesign
• Inredning
• Digital design
• Gaming
• Mode/smarta textilier
• Life science och design för sjukvård/äldrevård
• Digital och interaktiv marknadsföring/appar
• Miljöteknik
• Innovation

Vi söker nu de bästa skånska ambassadörerna!
Ett skånskt partnerskap har skapats av Region Skåne och Malmö stad som i sin tur gett i uppdrag till Invest in Skåne, Form Design Center och Media Evolution att samla en skånsk delegation.

På plats i Hong Kong finns flera olika möjligheter:

På Inno Design Tech Expo i Trade Hall kommer Invest in Skåne erbjuda 10 utvalda företag utställningsyta i den skånska gruppmontern, förbokade affärsmöten utifrån företagens behov och förberedande aktiviteter inför resan. Här ligger fokus på affärer; produkter och företag som är exportmogna samt redo för att ta klivet in på den asiatiska marknaden. Förra året besöktes Inno Design Tech Expo av ca 17 000 professionella inköpare, distributörer och leverantörer.

Förutom detta finns stora möjligheter till matchmaking och nätverkande såväl nationellt som internationellt, inspiration och möten. Den skånska delegationen arbetar aktivt med att skapa unika förutsättningar för skånska företag att exponeras på den asiatiska marknaden.

Erbjudandet i Inno Design Tech Expo är kostnadsfritt men företagen står själva för rese- och logikostnader i samband med mässan. *

Läs mer och gör din intresseanmälan här.

I Inspiration Hall bygger det skånska partnerskapet en stor mötesplats med utrymme för utställningar, seminarier och workshops. Här kurerar Form Design Center en utställning med skånska designers. Dessutom kommer Media Evolution att facilitera ett program som synliggör skånska företag. I Inspiration Hall har man även möjlighet att köpa utställningsyta för att profilera sitt företag.

Delegationsresa med Business Sweden
Under BODW arrangerar Business Sweden en affärsresa för svenska designföretag. Programmet består bland annat, förutom deltagande i BODW, av matchmaking med lokala företag, nätverksevenemang med lokala intressenter och besök på produktionsföretag i södra Kina.

PMQ (Police Married Quarter) – Hong Kongs nya designcenter
I det som tidigare var polisens familjebostäder har Hong Kong skapat en hubb för kreativitet och design. Där huserar sedan mitten på juni ett hundratal designentreprenörer. Därtill skapas en modern mötesplats där det under BODW finns möjlighet till shopping, pop-up-butiker och event och samarbete med lokala kreatörer. För inspiration se denna film.

Vill du vara med?
För intresseanmälan till Inno Design Tech Expo via Invest in Skåne, fyll i blanketten här. Vid frågor kontakta Alexandra Werder Hallonkvist, alexandra [dot] w [dot] hallonkvist [at] skane [dot] com, 0768-890299.

Har du frågor, idéer eller tankar om hur ditt företag skulle kan medverka vid BODW? Kontakta Media Evolution:
Zofi Holgerson, zofi [at] mediaevolution [dot] se, 0707-763502
Helen Berg, helen [at] mediaevolution [dot] se, 0704-870264 eller anmäl ditt intresse här så kontaktar vi dig.

Viktiga datum:
20/8 Frukostmöte på Media Evolution City i Malmö om BODW.
31/8 Sista anmälningsdag för deltagande i den skånska delegationen
1-6/12 Hong Kong Business of Design Week 2014

* I urvalet av företag som visat intresse kommer vi utöver ovanstående sektorer att bedöma följande kriterier: företagens exportmognad, intresse för den Asiatiska marknaden och motivering till att delta i mässan. Vill man själv köpa utställningsyta och ställa ut, är inbjudan öppen och man bedöms inte efter dessa kriterier.