Foo Café 2 firar två år!

27 augusti, 2014 - 09:32

Ikväll firas två år av ren kärlek. Alla är välkomna och det finns fortfarande möjlighet att komma! Grattis till Foo Café som firar två år!

>> Anmäl dig här <<

Vi hade en liten pratstund med Michael Tiberg som grundade Foo Café för ett par år sedan och han beskriver Foo Café såhär: ”Foo Café är som en konferens fast varje dag, året runt. Vi genomför en mängd olika events för de som är intresserade av IT och web. Idén är att skapa en sann mötesplats för människor med ett gemensamt intresse.”

Över hela 480 evenemang har genomförts sen starten!

Människor i möten
Foo Café har sin verksamhet på Media Evolution City och har haft det sedan start. Michael säger att det först och främst ger mycket flexibilitet eftersom det finns så många olika konferensrum. I huset finns också andra intressanta företag att samarbeta med vilket leder till nya möjligheter. Och till sist så tycker Michael att samarbetet med Media Evolution är mycket givande ;)

Roligast för Foo Café är att se människor mötas och att dom delar kunskap med varandra. Event som bygger på diskussion är oftast de som blir bäst - för alla. Och det är ju fantastiskt kul att se barnen som lär sig att programmera genom CoderDojo - vilket nu kommer ske två gånger i veckan.

Michael fortsätter att berätta att framtiden är ljus. “Vi fortsätter den inslagna vägen att genomföra fler events. I år kommer vi att ha drygt 300 events vilket är en 30% ökning jämfört med 2013. Vi får hit fler och fler internationella talare. Just nu ligger vårt fokus på att få ett riktigt bra kalas den 27 augusti. Det kommer att bli överraskningar och Emily Bache kommer att tala”.

Spännande lansering framöver
Snart kommer Foo Café att lansera sina första danska partners. Det är lite oväntat eftersom Foo Café bygger på det lokala. Det är tydligt tecken på att avståndet mellan Malmö och Köpenhamn har minskat - inte bara fysiskt med bron utan även mentalt i människors inställning till ett större samarbete över sundet.