Arabic Game Jam Developing Weekend

6 oktober, 2014 - 08:26

Torsdagen den 25 september samlades de utvalda lagen från Arabic Game Jam 2013 och 2014 för att ta del av Arabic Game Jam Developing Weekend.

De tre lagen Strive, Fourpick och Unseen valdes ut som de som gjort de bästa spelkoncepten i AGJ 2013 och 2014 och fick därmed chansen att få ytterligare hjälp på vägen med utvecklande workshops tillsammans med våra mentorer.

Mentorerna involverade i denna process kom från bland andra Play3arabi, Na3m Games, Portaplay och Ozma Games. Workshopsen kretsade kring marknadsföring i MENA-regionen, projektplanering, pitch-utbildning, budgetering och vad det innebär att vara entreprenör i spelbranschen.

På tisdageftermiddagen veckan därpå framförde teamen sina nya pitcher inför en jury med representanter från bland andra Nordic Game och Dataspelsbranschen, då fick de ytterligare tips om vad deras nästa steg bör vara och andra värdefulla synpunkter.

Vi önskar våra lag lycka till och hoppas få att höra mer från dem och naturligtvis att vi får se deras spelkoncept ute på marknaden i framtiden!

Läs mer om Arabic Game Jam.