Internet i Fokus: "Business By Web"

25 mars, 2015 - 01:52

Internet i Fokus! Ca 250 personer samlades på Filmstaden i Malmö för att ta del av viktiga trender och aktualiteter inom webb och digitala medier.

Vår medlem David Klein som driver Ilector står bakom Internet i fokus. Många av våra medlemsföretag är i år delaktiga i konferensen, till exempel så representeras talarlistan av KAN, Skånes Yrkeshögskola, Topvisible, Resultify och 23.

Vi är nyfikna på konferensen och allt arbete bakom den så vi ställde några frågor till David Klein så här precis innan avspark!

Utveckling över tiden
Det är åttonde gången vi kör konferensen och vi försöker utveckla den genom att ständigt ha med aktuella ämnen inom webb & digitala medier samt nya spännande föreläsare varje gång. Vi ser även till att med måtta ständigt höja nivån på föreläsningarna, i takt med medielandskapets utveckling. Idag består organisationen nämligen av 12 bolag som sitter i projektgruppen där samtliga är volontärer, med allt från personer inom medie-designbranschen, kommunikatörer och webbutvecklare. Detta gör av vi med samlad kunskap och erfarenhet utvecklar konferensen och kan ge våra besökare det absolut senaste inom digital marknadsföring, trender och affärsutveckling på webben.

Att använda konferensen som mötesplats
Under dagen har vi totalt 2 ½ tim mingeltid där våra besökare kan bl a umgås med varandra, talarna och även besöka våra utställare. Målet med konferenserna är att öka kunskap om den snabb ökande digitala affärsutvecklingen och även att skapa en spännande kontaktyta för företagare i regionen. Internet i Fokus är en mötesplats för båda skapare och användare av webben…

Utmaningarna
Min största utmaning har varit att sammanställa konferensen på ett sätt att våra besökare verkligen ta med sig förnyad inspiration och kunskap om hur de får internet att bli ett välslipat verktyg och en fungerande plattform för deras varumärke. Det viktigaste punkten som vi ständigt strävar mot är att föreläsningarna ska vara ”hands on” där deltagarna verkligen får konkret information och lär sig implementera deras nya kunskap i deras verksamhet.

Och slutligen - vad är det som är så roligt med att göra det du gör?
Jag har arbetat i snart 20 år i utbildningsbranschen och älskar att dela med mig kunskap och inspiration… Att anordna event är bara ett annat sätt att göra det på som är extra roligt då man samlar så mycket kunskap och nätverkande under samma tak. Idag är Internet i fokus ett av Skånes största återkommande event inom webb & digitala medier och drar in en publik från hela landet. Spridningen har blivit enorm det senaste året och det är väldigt roligt att så många gillar det vi gör…

Kort om David
David Klein, medieentreprenör är en erfaren utbildare inom Adobes program sedan 20 år och driver utbildningsföretaget Ilector - Grafiska Akademin i Malmö. David har även egen reklamverksamhet där han arbetar som varumärkesdesigner samt är grundaren till Sweden Media Talks och Internet i fokus.