Svenska Arabic Game Jam går på export till Beirut!

24 mars, 2015 - 10:57

Vi tar nu vårt svenska framgångskoncept Arabic Game Jam till Beirut i Libanon (!). Kreativa och nyfikna spelintresserade tävlande samlas för 30 intensiva timmar i Beirut. Under den 24:e och 25:e mars deltar 32 deltagare i Arabic Game Jam för framtagning av nya spelkoncept.

Arabic Game Jam är en satsning för att skapa nya spelkoncept för de arabisktalande marknaderna. I Malmö har satsningen varit igång sedan 2012 och totalt har tre stycken jam hittills genomförts. Senare i vår hålls det fjärde jammet i Malmö.

Spelförlaget Play3arabi från Jordanien besökte Malmö första gången 2014 och då föddes ideérna till att arrangera ett liknade jam på hemmaplan, med hjälp av arrangörerna i Malmö. Valet föll på Beirut som är en intressant stad där det händer mycket inom spelutveckling i Mellanöstern.

Samer Abbas, medgrundare till Play3arabi, är exhalterad över att ta Arabic Game Jam till Mellanöstern för en kollaborativ insats tillsammans med Europa och säger vidare att "det är med stor tilltro Arabic Game Jam landar i Beirut då potentialen av spel som kanal för förändring i Mellanöstern är otroligt stark".

Sten Selander, Media Evolution berättar vidare att "satsningen i Mellanöstern är intressant i flera aspekter; den ger oss en djupare insikt om spelutveckling, ökad kunskapsdelning och etablering av affärskontakter - delar som alla kommer att gynna nästkommande Arabic Game Jam i Malmö som hålls senare i vår."

30 timmar - nya spelkoncept
Under totalt 30 timmar under 24 och 25 mars kommer 32 deltagare från Libanon, Marocko, Tunisien och Bahrain, i alla åldrar och med olika bakgrunder att delta i jammet i Beirut. Det är passionerade speldesigners, proffesionella spelutvecklare tillsammans med spelintresserade som alla samlas för att mingla, utbyta erfarenheter och skapa nya spelkoncept. Deltagarna jobbar i team för att omvandla sina ideér till koncept som så småningom kan arbetas vidare med för att tas ut på marknaden. På plats finns också ett antal talare och coacher för inspiration, rådgivning och samtal med deltagarna. Exempelvis är Reine Abbas
från Wixel Studios (tidigare talare på Arabic Game Jam i Malmö) och Tobias Sjögren från Paradox Interactive i Sverige på plats.

Konferensen Mena Games Conference hålls precis efter Arabic Game Jam har avslutats i Beirut där bl a Sten Selander från Media Evolution och Ann-Sofie Sydow från The Game Assembly är talare.

Kontaktuppgifter
ArabicGameJam.org #agj2015

Sten Selander - Projektledare Arabic Game Jam
sten [at] mediaevolution [dot] se +46 733125969

Samer Abbas - Co-founder of play3arabi
Project manager Arabic Game Jam Beirut
samer [at] play3a [dot] com

Pernilla Lavesson - kommunikation, bilder etc
pernilla [at] mediaevolution [dot] se +46 706372847

Arabic Game Jam 2015 är ett initiativ från Media Evolution tillsammans med Malmö Högskola och Spelkultur Skåne, med delfinansiering av Region Skåne och Malmö Stad.