Ny styrelseordförande till Media Evolution

18 juni, 2015 - 10:03

I fredags höll Media Evolution förenings- och bolagsstämma. Avgående styrelseordförande Stefan Johansson, Region Skåne, lämnade över ordförandeklubban till Anna Nordström Carlsson, från kommunikationsbyrån FEW.

- Media Evolution är inne i en mycket positiv utveckling och det kändes helt rätt att lämna över ordförandeposten till en representant från näringslivet, säger Stefan Johansson.

Det huvudsakliga syftet med Media Evolution är att skapa förutsättningar för tillväxt och utveckling för de digitala branscherna. Genom Media Evolution City finns en möjlighet att rent fysiskt föra dem samman. Här skapas dagligen innovation, affärsutveckling, möten och kompetensutveckling. Organisationen står också bakom den internationella mediekonferensen The Conference, som årligen lockar 3000 besökare.

Anna Nordström Carlsson är förutom sitt styrelseuppdrag i kommunikationsbyrån FEW även styrelseordförande i Film i Skåne och styrelseledamot i bl. a Malmö FF. Hon har suttit som ledamot i Media Evolutions styrelse under ett år.

- Allt talar för att 2015 blir ett fortsatt intensivt och spännande år. Jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen för Media Evolution verka för en tydlig vision och strategi i såväl nationell som internationell utveckling, säger Anna.

- Att få förmånen att vara ordförande för Media Evolution känns helt rätt. FEW sitter ju i huset, så jag följer framfarten på väldigt nära håll, fortsätter Anna i en kommentar till utnämningen.

- Media Evolution, Media Evolution City och The Conference är i ett expansivt skede, både nationellt och internationellt och då känns Annas kunskap från kommunikationsbranschen och hennes styrelsevana oerhört värdefull. På många sätt, säger Magnus Thure Nilsson.

Sammankallande för nomineringskommittén är Natalia Brynte, Matter.
- Vi är väldigt nöjda över att Anna Nordström Carlsson rekryterats till ordförandeposten. Med sin relevanta kompetens från medie- och kommunikationsbranschen kommer hon att stärka Media Evolution ytterligare, säger Natalia.

För eventuella frågor kontakta gärna:
Magnus Thure Nilsson, VD, 070–811 07 65
Stefan Johansson, avgående styrelseordförande, 070–887 07 25
Anna Nordström Carlsson, tillträdande styrelseordförande, 070–160 16 50

Bild på Anna Nordström Carlsson hämtas här. Foto: Jesper Berg.