Kvinnor i majoritet på årets The Conference

30 juli, 2015 - 09:00

Malmökonferensen The Conference 2015 är utsåld.
Tidigare än någonsin och med ett stort internationellt deltagande. Över hälften av deltagarna är kvinnor, något som är direkt ovanligt i den globala tech-sfären.

Den 18-19 augusti vallfärdar beslutsfattare och kreatörer från hela världen till Malmö för att utforska vad om händer på den digitala framkanten. Efter förra årets succé har snacket om Malmö och The Conference spridits långväga över världen och det internationella deltagande ökat från 13 % 2014 till 35 % 2015. Framförallt märks en stor tillströmning från Tyskland (65 pers kontra 15, 2014) men även från Danmark, USA, Norge och Storbritannien. 8 personer reser ända från Australien.

- Vi märker en enormt stor skillnad av intresset utifrån. Helt plöstligt började folk höra av sig självmant, människor som vi själva tjatat på i flera år. Det känns som ett fantastiskt kvitto på att det vi gör är viktigt och bra, och så pass spännande att man åker tvärs över jordklotet till en stad man aldrig hört talas om för att vara med på en konferens. - ish

UX-designers från Sydney, folk från Facebooks och Twitters San Francisco-kontor, designers från Google och Spotify i New York, ett helt gäng från NRK, SVT och IKEA, och förstås, många från det lokala communityt. Deltagarna i publiken är minst lika spännande som experterna på scen.

- Deltagarna står i främsta rummet, kanske är det just det som gör att det inte känns som en vanlig konferens. The Conference beskrivs ofta som mänsklig. Och för oss är just mänskligheten den komponent vi ofta själva eftersöker när vi reser runt. Premium, vip och roll-ups är inte för oss. -ish

Jämställdhet
The Conference har de tre senaste åren haft lika många kvinnor som män scen, resultatet av ett fast beslut och aktivt arbete och något som inte är helt vanligt bland tech-konferenser.

- Det som är mest spännande är att publiken speglar vad som händer på scen. När vi tog beslutet att det skulle vara 50/50 på scen, återspeglades det direkt i publiken som också den blev mer jämställd” - ish

I år blir det första året som det faktiskt är fler kvinnor än män i publiken (50,6 %). Men så är det ju också 51 % kvinnor på scen.

---

Kontakt för mer information:
Cecilia Frankel: 0733763720, cecilia [at] mediaevolution [dot] se

Bilder
Media Evolutions Flickr-arkiv

Länkar
The Conference
Media Evolution

Om The Conference
The Conference arrangeras årligen av Media Evolution i Malmö. Varje år lockar den 1000 besökare och 50 talare från hela världen för att prata om komplexitet och förändring i den digitala tidsåldern. Bland årets talare återfinns bl.a. Anita Sarkeesian (Feminist Frequency), Kate Darling (MIT Media Lab), Juliette Melton (The New York Times) och Suleiman Bakhit (jordansk serietecknare). Förutom två dagar på Slagthuset arrangeras också ett 30-tal sidoevent av företagen i Media Evolutions community under resten av veckan.