Arbetsförmedlingen inleder samarbete med oss för att komma närmare näringslivet

2 oktober, 2015 - 11:59

Arbetsförmedlingen har i dagarna signerat ett omfångsrikt premiummedlemskap med Media Evolution i Skåne. Med medlemskapet ser Arbetsförmedlingen möjligheter att utöka samarbetet med företagen i södra regionen.

Media Evolution tog kontakt med Arbetsförmedlingen efter en artikel i 8till5 där Pia Gustavsson, marknadsområdeschef för Arbetsförmedlingen i södra Sverige, säger: "Jag tror att vi framöver behöver jobba ännu mer i nära samarbete med näringslivet. Vi ska vara ute mer och besöka fler företag."

Inom Media Evolution finns det möjlighet att verka nära drygt 400 företag, organisationer och personer med olika kompetenser. Många av företagen i klustret verkar i framkant inom utveckling av digitala tjänster vilket går hand i hand med Arbetsförmedlingens prioriterade utvecklingsarbete - att förenkla för kunder och medborgare.

- Vi behöver förstå vilka behov och möjligheter som finns kopplat till digitala tjänster och digital samverkan med andra organisationer. Syftet är att de relationer vi bygger och kunskaper vi får ska leda till nya samarbeten som kommer att vara till nytta för Skånes företag och arbetssökande, betonar Sofie Carlsson, biträdande marknadschef för Arbetsförmedlingen i södra Sverige.

Media Evolution är ett kluster i Västra hamnen i Malmö och en medlemsorganisation som gör det möjligt för företag, organisationer och personer att dela, lära, tänka nytt och ställa om i det digitala skiftet. Varje år skapar man mötesplatser, erbjuder kunskap och nya samarbeten för dryga 20 000 deltagare.

- Vi tecknar premiumavtal med medlemmar som vill vara med och utveckla morgondagens digitala samhälle och vi är övertygade om att det är i mötet mellan stora och små företag från olika branscher som framtidens innovationer uppstår, säger Magnus Thure, VD på Media Evolution

På Media Evolution City möts ca 1000 människor varje dag och den internationella succén The Conference arrangeras en gång om året med målet att utforska komplexiteten i den digitala världen.