Media Evolution firar framgångar och blickar mot nästa nivå!

9 december, 2015 - 15:49

Idag uppmärksammar vi vår födelsedag med en tillbakablick på vad som åstadkommits och på fredag bjuds alla in till Världens Bästa After Work i julig XMAS-stil för att fira #mediaev7.

När klustret Media Evolution grundades för sju år sedan, saknades en miljö för innovation och tillväxt inom de digitala branscherna. Att vi finns till bygger på en stark vilja från många aktörer i södra Sverige - näringsliv, kommuner, regioner och akademin.

Vad har då åstadkommits under dessa sju år? Resultaten visar på tillväxt, fler samarbeten och höjd kunskapsnivå bland våra medlemmar. Här bjuds du på historia, fakta och lärdomar.

Vi har satt människor i fokus från start. Tillväxt och utveckling sker människor och deras idéer kopplas samman. Årligen samlar vi 25 000 personer till olika mötesplatser och aktiviteter. T ex den internationella konferensen The Conference som samlar deltagare från hela världen kring mänskliga beteenden och digital utveckling, Världens Bästa Morgon och Världens Bästa After Work, som gång efter gång slår rekord i antal gäster.

Vi har implementerat och utmanat nya sätt att arbeta på för såväl små som stora företag. Förutsättningar för nya samarbeten sker när arbetssätt och metoder kopplas till förändringar i samhället. Vi introducerar nya samarbeten och kollaborativa processer mellan näringsliv, akademi och offentlig sektor. Organisationen driver flertalet nationella och internationella projekt kopplat till den digitala omställningen och på Media Evolution City möts ca 1000 människor dagligen.

Vi verkar för att höja kunskapsnivån i regionerna. Detta görs genom att låta människor tillsammans utforska komplexitet, bidra med egen kunskap och lära sig av andra. Kunskapsdelning mellan personer och organisationer sker t ex i workshops, publikationer, kompetensutvecklingsprojekt, rundabordssamtal, bloggposter och årligen i samband med The Conference.

Vi är stolta över var vi befinner oss, men, det finns alltid en annan nivå. En annan nivå av bredd på vårt innehåll, dialog och diskussion. Tillsammans med vårt community gör vi plattformen än mer kraftfull, rolig, demokratisk och viktig.

Tack för alla enkätsvar som ni bidraget med. Under de närmaste månaderna förväntas fullt hus med ett späckat innehåll när vi har teman kring trender, kommunikation, beteenden och design.

Media Evolution - historia och nästa nivå