Malmö Live Konserthus

Malmö Live är en social och kulturell mötesplats som är öppen för alla generationer och genrer. Med konsertsalen i Malmö Live får Malmö ett efterlängtat konserthus med akustik i världsklass och Malmö SymfoniOrkester får fler och mer flexibla scener. I konsertsalarna finns den senaste tekniken och en fantastisk akustik som gör huset lika attraktivt för samtida scenkonst som konserter. Här finns också plats för nycirkus, dans, dj-akter, utställningar, klubb, föreläsningar och samtal. Här händer det ofta olika saker på flera scener samtidigt – runt om i huset såväl som på uteserveringen och de stora trädäcken ute vid kanalen.

Som Malmö SymfoniOrkesters (MSOs) nya hemarena har den symfoniska och klassiska musiken en självklar plats på Malmö Live. I den nya konsertsalen i Malmö Live får orkestern fantastiska möjligheter att både spela och utvecklas. Malmö Live kommer förnya den symfoniska och klassiska musikens roll och samtidigt skapa utrymme och uppmärksamhet för gränsöverskridande musikaliska samarbeten.

Malmö Live rymmer förutom två konsertsalar också en kongresshall och ett hotell med 444 rum. Här kan du därför spendera en heldag med något för hela familjen. Clarion Hotel & Congress Malmö Live driver hotellet och kongressen och det helägda kommunala bolaget Malmö Live Konserthus AB driver konserthuset.

Malmö Live Konserthus verkar för att riva hinder och sänka trösklar för att bli allas konserthus.

55.599311513.0070543