Mejeriet i Lund EK

Mejeriet i Lund är ett kulturhus som är internationellt känt framförallt för sin utmärkta konsertscen och sitt breda konsertprogram. Men huset erbjuder mer än så. Här finns också en teater, biograf, musikundervisning, replokaler mm. Husets kulturella spännvidd och självständighet ger det en särställning i Sverige. Mejeriet är även medlem i det europeiska nätverket för kulturhus i Europa, Trans Europe Halles , samt står värd för nätverkets huvudkontor.

Det är husets föreningar som står för verksamheten i huset och tillsammans bildar de Föreningen Kulturmejeriet som driver huset och anställer personal. Dessutom samarbetar föreningarna en hel del med andra organisationer och privatpersoner utanför huset. Föreningarna som huserar på Mejeriet är följande.

Mejeriet föddes ur ett behov. Ett behov av att uppleva konserter, dans, spännande film, konst och teater men också av att lära sig att spela ett instrument, spela i band, arrangera konserter och festivaler. Huset är i ständig förändring och det är så det ska vara.