Film direkt till internet - ett rundabordssamtal

21 februari, 2011 - 17:14

I höstas gav vi ut en publikation som heter Direkt till internet. Den handlar om att det idag går att distribuera och sälja produkten av sin kreativitet på internet, men att en förutsättning är att man har koll på den nya verkligheten.

Bland annat beskriver vi ett ekosystem där produktion, distribution och försäljning måste hänga ihop för att för att lyckas med medieproduktioner i internetbaserade kanaler. Det här gäller inte minst i filmbranschen.

I filmbranschen märker vi av en frustration från filmskapare. Att de är beroende av långsamma finansieringsstrukturer för att få utlopp för sina idéer. Att det bara finns en väg framåt. Den heter bioduken och förutsätter en budget på 10 miljoner och uppåt. Samtidigt går det trögt för den etablerade branschen att erbjuda nya filmer till konsumenter som hellre tittar på film hemma än på biograf.

Tillsammans med våra medlemmar vill vi utforska hur filmare kan skapa film för internet. Där man kanske producerar mycket till lägre kostnader och i nya format för att anpassa sig till beteende och ekonomi i den kanalen.

Det har börjat röra på sig, men frågan är om vi med gemensamma krafter kan snabba på utvecklingen?

Rundabordssamtal
För att sätta igång den här diskussionen så bjuder vi in till ett samtal om vilka möjligheter som finns för filmare som vill ta kontroll över sin framtid och dessutom skapa produktioner som även håller ekonomiskt. Om det finns en möjlighet här så är målet med samtalet att skapa ett manifestliknande dokument som vägleder och inspirerar filmare i skapandet av film för internet.

Vad: Rundabordssamtal om att skapa "Film direkt till webben"
Var: Malmö, återkommer med plats.
När: 9.00, 25 februari.

Anmäl dig till yasemin [at] mediaevolution [dot] se senast den 24 februari. Platserna är begränsade så först till kvarn.