Vi sammanfattar X Media Lab Sweden

26 januari, 2011 - 17:19

Under 21-23 januari arrangerade vi konferensen och labbet; X Media Lab Location Based Services ihop med KulturKraft Syd, Nordic Game Program, Future Position X, Mobile Heights och Malmö högskola.

Konferensdagen bestod av många inspirerande och informerande sessioner om hur digitala medier kan utvecklas med positioneringsteknik, augmented reality och hur gamification kan komma att vävas in i våra dagliga liv. Denna dag var även ett tillfälle för de företag som under helgen skulle få mentorshjälp av talarna under X Media Labbet, att höra vilka som skulle kunna ge dem mest hjälp runt det projekt de hade skickat in för att få medverka med.

16 projekt hade blivit uttagna att få spendera helgen på Örenäs slott ihop med mentorerna. Lördagen började med att varje team fick tre minuter på sig att berätta/pitcha om idén de var där för att utveckla. På en stor whiteboard hade alla mentorer och några internationella gästers namn skrivits upp, och nu gällde det att få en "slot" bokad med de personer som projektteamet ville träffa. Schemat på tio sessioner fylldes på mindre än en minut.

När söndags eftermiddagen kom var både projektteamen och mentorerna trötta men fyllda av nya vinklar, idéer och affärsmöjligheter.

Feedbacken som vi fått av deltagarna (team som mentorer) från labbet har varit överväldigande, många kände att detta var det bästa deras team har gått igenom ihop och värdet på att få möjligheten att träffa dessa internationella mentorer går inte att mäta.

Dock får vi alla träna på att pitcha våra idéer. Till nästa X Media Lab ska vi se till att vi får in en dag med pitch-träning för de medverkande innan labbet börjar.

Bild och film
Bilder från konferensen hittar du på Flickr. Alla sessioner under konferensen filmades. Dessa kommer vi att lägga upp inom kort så att alla kan ta del av de inspirerande mentorerna.

Skrivet om konferensen
Sydsvenskan, Teknik i fokus på konferens
Rapidus, Fem snabba frågor till Sara Ponnert, Media Evolutions projektledare för X Media Lab Sweden…
Internetworld, Här sätts företagen på kartan
8 Critical Elements of Social and Location Based: Reflections from #XMediaLab.
X Media Lab is the rolling stone of LBS

---> Till X Media Labs projektsida.