Så funkar det

Det var en gång...
Året var 2008 när den ideella föreningen Media Evolution såg dagens ljus. Där och då saknades en miljö för innovation och tillväxt inom de mediala branscherna. Detta trots att Skåne och Blekinge länge varit några av de mest drivande regionerna inom området. Så akademi, näringsliv och offentlig sektor samlade sina krafter och finanser för att bilda en organisation som skulle se till att uppsatta mål nåddes - Media Evolution föddes.

Numera 400 medlemsorganisationer
Mediebranscherna fastställdes som ett prioriterat tillväxtområde och ekonomiska ramar skapades för Media Evolutions verksamhet de första åren. Media Evolution grundades och konstituerades som en ideell förening i december 2008. Sedan dess har vi drivit flertalet projekt, byggt ett hus, skapat mötesplatser, erbjudit utbildningar, aktiviteter och nätverksträffar för närmare 25 000 deltagare om året. Vi är glada och stolta över att 400 medlemsorganisationer numera är en del av vårt community som möjliggör synergier och innovationer för de södra regionerna.

Det här gör vi idag
Media Evolution gör det möjligt för organisationer och personer att dela, lära, tänka nytt och ställa om tillsammans i det digitala skiftet. Huset och mötesplatsen Media Evolution City i Malmö förkroppsligar hela vår verksamhet. Här har 500 personer sin arbetsplats och varje dag kommer ytterligare några hundra besökare till huset för att ha möten, delta i utbildningar eller äta lunch.

Vi skapar förutsättningar för tillväxt, samarbeten och kompetensutveckling
Den internationella konferensen The Conference samlar varje år ca 3000 deltagare från hela världen kring samhällsfrågor, medieutveckling och digitala beteenden. Media Evolution är i centrum av den snabba förändringen och bränslet som banar vägen för nya affärsmodeller, nya produkter och nya tjänster. Vi erbjuder kompetensutveckling och innovationsprocesser, och är experter på att matcha olika behov och expertiser i vårt medlemsnätverk. Ingenting vore möjligt utan våra medlemmar - som varje dag bidrar med engagemang, innehåll och smartness.

Våra 3 affärsområden
1. COMMUNITY
2. COMPETENCE
3. COLLABORATION