We’re All Transmartians - seminarium

18 september, 2012 - 18:00 - 21:00

Hjulen snurrar fort i den nya mediatiden. Nya ord, riktningar och idéer strömmar lika fort som ny teknik. Transmedia är ett ord som dyker upp mer och mer ofta. Men vad är det? Egentligen

I höst startar Kulturkraft Syd och BoostHbg ett längre samarbete där vi tillsammans kommer att erbjuda en härlig gottepåse med föreläsningar, workshops, lab, mm inom transmedia.

För att fira vårt nya samarbete och råda klarhet i det ytterst vida begreppet transmedia bjuder vi in till ett öppet samtal med några ”transmarsianer” inom områdena film, spel, musik och reklam. Bl a kommer Fredrik Edling, Good Old att berätta om hemligheterna bakom The Secret Santa Campaign. Hans von Knut från danska spelföretaget PortaPlay demystiferar transmedia inom spelvärlden. Cajsa Lindberg från Musikhjälpen reder ut hur hon använt transmediastrategier för att öka givandet från 4 miljoner om året till 18 miljoner på bara fyra år. Ove Rishøj Jensen från Auto Images berättar om resan från en ”vanlig” dokumentär till ett interaktivt projekt som berör alla Malmöbor. BoostHbgs alldeles egna och Nordens första transmediakonsulent, Annika Gustafson, bidrar med att berätta om hur hon ser på sin roll som transmediakonsulent och hennes tankar runt utvecklingen av en transmediabransch i Skåne. Samtalet leds av Anna J Ljungmark, chef på BoostHbg.

Från KulturKraft Syd kommer Claes Forsell-Andersson och berättar lite mer om deras verksamhet vad gäller kompetensutveckling inom kultursektorn.

Kvällen vänder sig till en bred publik av nyfikna eller redan yrkesverksamma inom områdena. Det finns gott om tid att ställa frågor till alla medverkande under hela kvällen.

Vi bjuder på lite gott i magen och glada drycker!

Vad: Seminarium med KulturKraft Syd och BoostHbg
När: Tisdagen den 18 september kl 18-21
Var: Media Evolution CIty i Malmö.
Anmälan: Ja, görs till Caroline Troedsson, koordinator BoostHbg: caroline [at] boosthbg [dot] se +46 739 19 39 13

Varmt välkomna önskar KulturKraft Syd och BoostHbg!

BoostHbg är Skånes arena för talangutveckling och innovation inom film, cross-media och transmedia. BoostHbg ägs av och har sin bas i Helsingborgs Stad. BoostHbgs närmsta samarbetspartners i Skåne är Helsingborgs Stad, Film i Skåne och Region Skåne.

KulturKraft Syd är ett projekt, finansierat av Europeiska Socialfonden (ESF), som erbjuder professionellt yrkesverksamma personer inom teater, dans, musik, film och tv olika former av kompetenshöjande aktiviteter. Huvudman för KulturKraft Syd är Trygghetsrådet TRS.