Malmöfestivalen

15 augusti, 2014 - 17:00 - 23 augusti, 2014 - 00:00

Med 1,4 miljoner härliga människor som varje år kommer till Malmö är Malmöfestivalen Nordens ståtliga drottning och Skandinaviens största upplevelsefestival i stadsmiljö.

Här trängs världskända artister med animerad skräckfilm, fantastiska konstinstallationer med livliga kräftkalas, svettiga danstävlingar med intensiva debatter, stilrena modevisningar med väldoftande matstånd, och mycket, mycket mer. Tillsammans med 1,4 miljoner besökare av olika nationaliteter bjuder den varje år, under åtta dagar i augusti, på upplevelser i parker, på gator och torg. Den tar både frågor om jämställdhet och miljö på högsta allvar, och har som enda festival i Sverige mottagit priset "A Greener Festival" just för sitt ihärdiga miljöarbete. Festivalen är gratis.

Malmöfestivalen startades 1985. 30-årsjubileum i år!

Var: Malmö
När: 15-22 augusti 2014
Info: www.malmofestivalen.se