Retorik för maktlösa - föreläsning Alexandra Pascalidou

9 december, 2014 - 17:30 - 19:00

Språk är makt. Ta makten.

Rusta dig rätt och skapa de rätta förutsättningarna för att diktera ditt eget liv! En föreläsning med Alexandra Pascalidou, från bl a SVT´s ”Som sagt – ett program om språket”. Om retorik är rena grekiskan för er kan Alexandra hjälpa till att knäcka koderna. Hon har gjort en lång resa från den rumänska tvättstuga hon föddes i av grekiska föräldrar via den grekiska diktaturen till uppväxten i Sveriges fattigaste förort, Rinkeby.
”Jag hade alla nackdelar som krävdes för att bli framgångsrik – arbetarklass, fattig förortsunge, skilsmässobarn, flicka, invandrare. Om jag låtit någon annan skriva mitt livsmanus hade det garanterat gått åt helvete. Nu blev jag min egen manusförfattare och regisserade det liv jag vill leva.”

PRAKTISK INFORMATION
Arrangör: Unionen
När: 9 december
Tid: 17.30-19.00
Plats: Multirummet, Media Evolution City, Malmö
Läs mer/anmäl dig här