När världar växer

27 mars, 2015 - 09:30 - 16:30

Den 26-27 mars erbjuder vi en två-dagars workshop om transmedia och användandet av transmediametoder i utvecklingen av innehåll.

Hur ska kreatörer och producenter tänka, och vilka metoder ska de använda sig av, för att göra sitt innehåll så engagerande som möjligt? Hur ska man nå sin målgrupp? Hur kan man expandera sin berättelse till nya medier och med nya ingångar för publiken?

Dagens mångfacetterade medielandskap ger oss kreatörer otroliga möjligheter att nå just de människor vi vill nå och engagera dem interaktivt i våra berättelser. Hur gör vi detta bäst, och vilka exempel kan vi ta inspiration av för våra egna projekt?

Ta ditt projekt till workshopen och se det växa under två dagar!

Simon Staffans är innehållsutvecklare och mediestrateg vid MediaCity Finland vid Åbo Akademi. Han är en Emmy-nominerad skapare av TV-format och har över 20 års erfarenhet av media, från tidning, radio, tv och online. Han innehar en position som expert vid EU:s EACEA- och Horizon 2020-program. Han bloggar om transmedia på simonstaffans.com och har ett antal publikationer i ämnet tillgängliga online. Just nu jobbar han mycket med corporate storytelling, med online format och med att utveckla vetenskapliga metoder.

Ansök via denna länk.

Workshopen är kostnadsfri, värde 4 000 SEK. Deadline för ansökan är 17 mars.

Observera att det är begränsat antal platser och att ansökan sker via urval. Workshopen är endast för personer bosatta och verksamma i Skåne.

Du kommer att få ett bekräftelsemail om du är antagen senast den 20 mars.

När: 26-27 mars
Tid: 10.00-16.30, frukost från 09.30
Plats: BoostHbg, 4e våningen, norra vingen, Dunkers kulturhus, Kungsgatan 11, Helsingborg