Organisera din kreativa tillvaro

31 mars, 2015 - 09:30 - 16:30

Nu erbjuder vi en workshop där du med enkla knep kan öka din kreativitet, hålla innehållsrika och effektiva möten samt arbeta mer effektivt på distans. Perfekt för dig som utvecklar projekt i grupp, har flera projekt samtidigt eller frilansar.

Kursledare är Cecilia Dolk som kommer ge er en inblick i sin vardag där hon med hjälp både digitala och analoga verktyg förenklat sitt arbete för att få saker gjorda och ha en personlig effektivitet och enklare vardag.

Läs mer om den öppna föreläsningen, workshopen och anmälan.

Du försöker gripa efter det där du tänkte på eller det där du såg som du ville berätta för din kollega. Frustrationen ökar, för du vet inte vart du såg det där fantastiska och som om det inte vore nog så ska allt organiseras så att det fungerar med dina medarbetare också. Här behövs det ett system för att få saker gjorda på ett effektivt och bra sätt men som inte dämpar kreativiteten.

En ung man vid namn Alfons Åberg sa: "Jag ska bara..." Känner du igen dig? då är du precis som kvällens talare, Cecilia, som ska prata om hur hon har tagit över kontrollen på vardagsstressen runt "jag ska bara" och istället försöker jobba effektivt för att få tid över till det som hon anser är viktigt.

-Det är väldigt lätt att bli matt av allt som ska göras och vi skall ständigt vara uppkopplade. Vi ska hinna träna, vara sociala och förbereda morgonens möte och i slutet av dagen känns det inte alltid som vi får något gjort. Här behövs det ett system för att få saker gjorda på ett effektivt och bra sätt, framför allt - hitta tid för återhämtning.

Det finns åtskilliga system för att organisera din tillvaro, det viktigaste är att vi ska komma ihåg att vår hjärna är till för att vara kreativ inte för att vara en databank av bra idéer, tankar, skisser eller koncept. Kom till oss på en en-dags workshop i enkla system som är snabba att komma in i, enkla att lära och tillgängliga för alla i ditt team, så att kreativiteten ökar och idéerna flödar fritt men finns bevarade.

Saker hon kommer ta upp är
-Hur fångar vi våra idéer både digitalt och analogt
-Hur jobbar vi effektivt på distans
-Hur håller vi våra möten innehållsrika och effektiva
-Hur balanserar vi arbetsdagen med sociala mediers ständiga närvaro

Cecilia balanserar sina dagar med att vara en del av Odyssés kreativa team, vara ordförande för , vara aktiv inom lajvscenen men också med att vara aktiv på sociala medier under Med många järn i elden och med många egna kreativa idéer så gäller det att enkelt kunna vara fokuserad på rätt sak, vid rätt plats och även att kunna tömma hjärnan på annan information. Därför har hannes passion för produktivitet gjort henne till en välbokad föreläsare och coach.

Workshop: 31 mars kl 10.00-16.30, frukost från 09.30, på BoostHbg, 4e våningen, norra vingen, Dunkers kulturhus.
Anmäl dig till workshopen här.

Öppen föreläsning: 30 mars kl 18.15 i RumEtt, éntreplan, Dunkers kulturhus. Obs att ingen föranmälan krävs för den öppna föreläsningen.