Seminarium på MINC: Öppna Data i Skolan

3 juni, 2015 - 08:30 - 10:00

Öppna Data i Skolan

Denna presentation kommer att ge en kort översikt av vad som menas med öppna data, följt av exempel på hur öppna data kan användas i undervisning

Anmäl dig här!

Öppna Data i Skolan
De öppna offentliga data som de senaste åren tillgängliggjorts utgör ett material av stor potentiell nytta för skolan. Öppna offentliga data kan vara en källa för skolan på olika vis, som att eleverna gör egna analyser av data, att de använder olika visualiseringsverktyg eller genom användning av tillgängliggjort bildmaterial. Denna presentation kommer att ge en kort översikt av vad som menas med öppna data, följt av exempel på hur öppna data kan användas i undervisning. Under hösten kommer mer material på detta tema att tas fram som en del av ett Vinnova-finansierat projekt. Projektet har potential att nå ut till en grupp möjliga nyttjare av öppna data – lärare och elever – som hittills använder öppna data i liten omfattning, men där nyttan av användande skulle vara stor, bl a genom att ökad förståelse för de data som samhället samlar in och ökad förståelse för data och statistik.

Om talaren
Marie Gustafsson Friberger driver projekt inom öppna data och programmering i skolan. Hon har doktorerat inom datavetenskap och sedan undervisat och forskat som lektor på Malmö högskola. Nu fokuserar hon på sitt eget företag Good Measure. Under våren har hon varit med och dragit igång Geek Girl Mini i Malmö.

Welcome to Minc!
WHEN: Wednesday, June 3rd
TIME: 8:30 - 10:00 / We invite you for breakfast from 8:30 to 9:00; Speaker is on stage from 9:00 to 10:00
LOCATION: MINC, Anckargripsgatan 3, 211 19, Malmö
This event is free to attend but registration! is required and seats are limited.
In connection with: Nordic Open Data Week / Vinnova.