STUDIERESA TILL SWEREA IVF

28 april, 2016 - 08:30 - 19:00

Additiv tillverkning – 3D-printing – framtidens produktionsmetoder - här finns spetskompetensen!

Följ med ända in i labbet och se hur forskningsinstitutet Swerea IVF jobbar med utveckling av Additiv tillverkning. Här finns det senaste inom utrustning och forskning. Var står tekniken idag? Vilka möjligheter, utmaningar och begränsningar finns det med olika typer av produkter och material?

Tider 28/4: Buss avgår från Minc, Anckargripsgatan 3 i Malmö, kl 08.30. Alternativt kan man stiga på bussen på parkeringen vid Q8-macken, utmed motorvägen i Glumslöv, ca 9.00. Retur från Mölndal kl 16.00, med ankomst Malmö ca 19.00. Stopp i Glumslöv för avstigning.

Det blir en heldag kring nya produktionsmetoder och material. Vi får en bra bild av var forskningen står idag, intressant framåtblick i framtidens produktionsmetoder och material och en spännande guidad tur i Swerea IVFs lab med stopp vid olika utrustningar för bland annat:

- Stora objekt i plast, och även återvunnen plast. Det går att göra väldigt stora saker utan att vara beroende av maskinutrustning.
- 3D-utskrifter för metaller. I metall går det att göra mycket små komponenter i komplex de- sign. Vi får se exempel på möjligheter i rostfritt och verktygsstål.
- 3D-utskrifter i plast känner vi till, men inte riktigt allt som går att göra.
- 3D-utskrifter i keramer.

Program:
11.30 Ankomst Swerea IVF i Mölndal och lunch
12.30 Framtidens Industri – hur ser den ut? Hur jobbar Swerea IVF med framtiden? Mats Lundin, VD Swerea IVF.
13.00 Additiv tillverkning – var står vi idag kring teknik och möjligheter, och vad kan vi se framåt. Sven Karlsson, forskare på Swerea IVF.
13.30 Rundvandring med expertguidning i Swerea IVFs labb. Olika printmetoder, produkter och möjligheter. Vi får känna på materialen.
15.30 Avslutande kaffe och möjlighet till diskussion med forskare och experter. 16.00 Bussen går tillbaka.

Anmälan och frågor: Anmäl dig senast 14 april till Jenny Bramell, IUC Syd – jenny [dot] bramell [at] iucsyd [dot] se, 0709-62 91 50.
Kostnad: Rabatterat pris för IUC Syds medlemmar, 475 kr exkl. moms. För icke medlemmar 975 kr exkl. moms. Resa och förtäring ingår.
Antalet platser är begränsat så vänta inte med din anmälan.